Ημερίδα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας στην ομάδα της Δημοτικής Αστυνομίας

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Τμήματος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Παύλου Μελά, οργάνωσε και υλοποίησε εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο: Μορφές βίας, κακοποίηση γυναικών και δεξιότητες αντιμετώπισης φαινομένου στην ομάδα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στηρίζοντας την πάγια θέση της πως η εκπαίδευση μπορεί και θα συμβάλει στην καταπολέμηση της έμφυλης προκατάληψης και στην προώθηση των αρχών ισότητας προωθεί δράσεις για την καταπολέμηση και πρόληψη μορφών έμφυλης βίας. Στο πλαίσιο επιμόρφωσης και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού αλλά και ειδικών ομάδων σε θέματα ισότητας, η Επιτροπή έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις αυξανόμενες ανάγκες επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού της Δημοτικής Αστυνομίας, στο φλέγον θέμα της έμφυλης βίας, της κακοποίησης γυναικών και παιδιών και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η έμφυλη βία έχει προσωπικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για τις γυναίκες. Οι αρνητικές συνέπειες επεκτείνονται και στην ψυχική και σωματική υγεία, στην αυτοπεποίθηση καθώς και στην προσωπική και επαγγελματική τους ανέλιξη. Συνιστά εμπόδιο και απειλή για την κάθε είδους αυτονομία τους και αποτελεί αντικείμενο δημόσιας παρέμβασης δεδομένου ότι έχει αναδειχθεί από προσωπικό θέμα σε κοινωνικό και πολιτικό.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του κέντρου πολιτισμού, Χρήστος Τσακίρης και συμμετείχαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που υπηρετούν στον δήμο Παύλου Μελά. Προσκεκλημένος ομιλητής ο κ. Αθανάσιος Κανάκης, Ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του δήμου.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα