ΗΠΑ: Πόλεις θα φωτίσουν ορόσημα σε ελληνικά χρώματα στις 25 Μαρτίου

Στις 25 Μαρτίου 2021, ορόσημα κτίρια και γέφυρες γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα ανάβουν με το γαλάζιο και το λευκό της ελληνικής σημαίας για τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Οι εμβληματικοί πυλώνες στο LAX, το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης του Λος Άντζελες, θα φωτιστούν με τα χρώματα της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της ημέρας και η ελληνική σημαία θα υψωθεί επίσης στο State Capitol Building στο Σακραμέντο.

Η πρωτοβουλία για τους φωτισμούς ανήκει στις Ενωμένες Ελληνοαμερικανικές Εταιρείες (UHAS) που εκπροσωπούν Έλληνες Αμερικανούς στην Καλιφόρνια και τις προσπάθειες του Τάσο Ζωγράφου, του Προέδρου των Ηνωμένων Ελληνοαμερικανικών Εταιρειών της Βόρειας Καλιφόρνιας (UHAS).

Η ελληνική σημαία θα υψωθεί για μια ολόκληρη εβδομάδα στο Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο και στο Δημαρχείο του Φρέσνο.

Το “Pacific Wheel” του Santa Monica Pier θα έχει επίσης μια ειδική, βραδινή παράσταση φωτός στις 25 Μαρτίου. Το γραφείο του υπολοχαγού κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Ελένη Κουναλάκη, διαβεβαίωσε επίσης τους διοργανωτές ότι η ελληνική σημαία θα υψωθεί επίσης στο κρατικό Καπιτώλιο. Σύμφωνα με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας Στράτο Ευθυμίου στη Βοστώνη, πέντε εμβληματικές γέφυρες σε όλη την πολιτεία της Μασαχουσέτης, συμπεριλαμβανομένης της καλωδιακής γέφυρας Zakim Bridge, θα φωτιστούν με τα χρώματα της Ελλάδας

Για να γιορτάσουμε τα δισεκατονταετή και για τον εορτασμό των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών στη Νέα Αγγλία, δύο εμβληματικές γέφυρες της Βοστώνης και τρεις άλλες σε πόλεις με ιστορικές ελληνοαμερικανικές κοινότητες εγκατεστημένες στα τέλη του 19ου αιώνα θα φωτιστούν επίσης με μπλε και άσπρο .

Η Βοστώνη θα φωτίσει τη γέφυρα Zakim Bridge, τη μεγαλύτερη γέφυρα της πόλης, που βρίσκεται δίπλα στο TD Garden, το ιστορικό στάδιο Boston Celtics. Η άλλη πόλη που θα πάρει τα χρώματα της ελληνικής σημαίας θα είναι η αγαπημένη γέφυρα Longfellow, που σχεδιάστηκε από τον μεγάλο αρχιτέκτονα της Βοστώνης Edmund Wheelwright.

Η εμβληματική γέφυρα Longfellow της Βοστώνης και άλλα ορόσημα σε όλη την πολιτεία της Μασαχουσέτης θα φωτιστούν με μπλε χρώμα για να γιορτάσουν τα διακοσαετία το 2021

Ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Τσάρλι Μπέικερ και ο υπολοχαγός κυβερνήτης Κάρυ Πόλιτο, σε μια προσπάθεια να τιμήσουν την Ελλάδα και την ελληνοαμερικανική κοινότητα, θα φωτίσουν επίσης γέφυρες στο Λόουελ, το Γουόρτσεστερ και τον Φθλ Ρίβερ, ενώ άλλοι φωτισμοί δημόσιων κτιρίων και δημαρχείων θα πραγματοποιηθούν σε όλη την πολιτεία. Το Μάντσεστερ, το Νιού Χάμσαϊρ θα φωτίσει επίσης το δημαρχείο και βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για το φωτισμό της γιγαντιαίας γέφυρας του ποταμού Pisacataqua που συνδέει τις πολιτείες του Νιού Χάμσαϊρ και του Μάιν.

Η γέφυρα του ποταμού Piscataqua, που συνδέει τις πολιτείες του New Hampshire και του Maine

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το έργο τέχνης της ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το υπέροχο έργο τέχνης που βλέπετε στη φωτογραφία της εμπειρικής και αυτοδίδακτης ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα