ΗΠΑ: Σε εμβολιαστικό κέντρο μετατρέπεται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Πλέον όλοι οι ενήλικες πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να λάβουν το εμβόλιο κατά του covid-19. Έτσι, η Νέα Υόρκη αποφάσισε να πρωτοτυπήσει και να μετατρέψει το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε εμβολιαστικό κέντρο.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης θα μπορούν πλέον να εμβολιαστούν κάτω από την διάσημη Μπλε Φάλαινα, το τεράστιο γλυπτό με μήκος 28 μέτρα, που κρέμεται πάνω από την Αίθουσα του Ωκεανού. Η ανακοίνωση έγινε από τον δήμαρχο της πόλης Bill de Blasio, ο οποίος παράλληλα αναγνώρισε τη σημασία του πολιτισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δηλώνοντας ότι «όταν επιστρέψουν οι τέχνες, θα επιστρέψει και η Νέα Υόρκη».

«Τα επόμενα χρόνια θα κοιτάμε φωτογραφίες Νεοϋορκέζων που εμβολιάζονται κάτω από τη φάλαινα και θα αποτελούν μία απόδειξη του αγώνα της Νέας Υόρκης κατά του κορωνοϊού» δήλωσε η πρόεδρος του μουσείου, Ellen Futter, στη σχετική ανακοίνωση.

Το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα ξεκινήσει να δέχεται ραντεβού από σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 23 Απριλίου. Μάλιστα, όποιος εμβολιαστεί εκεί θα κερδίσει και ένα εισιτήριο τεσσάρων ατόμων για το μουσείο.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα μουσείο ή χώρος πολιτισμού «επιστρατεύεται» για τις ανάγκες των εμβολιασμών. Στην Ιταλία μουσεία και γκαλερί, όπως το Castello di Rivoli που μετατράπηκε σε εμβολιαστικό κέντρο, συμβάλλουν επίσης στον αγώνα κατά της πανδημίας φιλοξενώντας εμβολιασμούς.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα