Η Αργεντινή θέλει να παράγει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V – OTA VOICE

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 6.614 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό να φθάνει τους 1.933.853.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη 275 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 48.249 νεκρούς από την 3η Μαρτίου 2020, όταν εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα.

Η επαρχία του Μπουένος Άιρες (σχεδόν 807.000 κρούσματα), παραμένει η περιοχή της χώρας που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα.

Η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες αποφάσισε να τα σύνορα της χώρας να παραμείνουν κλειστά ως τουλάχιστον την 28η Φεβρουαρίου, για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας, αναφέρει απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Αργεντινής.

Το Μπουένος Άιρες προσπαθεί να εξασφαλίσει από τη Μόσχα «μεταφορά τεχνολογίας που θα επιτρέψει να παράγεται στην επικράτεια της Αργεντινής» το ρωσικό εμβόλιο για τον SARS-CoV-2, το Sputnik V, δήλωσε εξάλλου χθες ο διορισμένος πρεσβευτής της λατινοαμερικάνικης χώρας στη Ρωσική Ομοσπονδία, ο Εδουάρδο Σουαΐν, στο δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων TELAM.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα