Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – Γαστούνη: Καθαρό και επαρκές νερό! -Δύο γεωτρήσεις δίπλα στον υδατόπυργο – Εγκατάσταση διυλιστηρίου με φίλτρα τελευταίας τεχνολογίας – Δήμος Πηνειού

Το πρόβλημα της ποιοτικής και επαρκούς υδροδότησης της Γαστούνης λύνεται οριστικά με την ανόρυξη δύο γεωτρήσεων σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Πηνειού και την εγκατάσταση διυλιστηρίου.

Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο έργο με την υπογραφή του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου και της δημοτικής του αρχής. Άλλωστε η διασφάλιση της ποιότητας νερού ήταν στις προτεραιότητες του Δημάρχου από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του.
Οι γεωτρήσεις έχουν βάθος 130 μέτρα και η άντληση νερού γίνεται από τα 90-100 μέτρα.
Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου το οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα από τον υδατόπυργο της Γαστούνης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Προγραμματισμού-Ανάπτυξης κ. Γιώργο Κολοκατίνη και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο.
Αγορά οικοπέδου
Ο Δήμαρχος Πηνειού δήλωσε: « Με πρότασή μου, που τελικά έγινε δεκτή μετά από παλινωδίες της αντιπολίτευσης αγοράσαμε το οικόπεδο δίπλα στον υδατόπυργο. Ευχαριστώ τον κ. Καλογερόπουλο που δέχθηκε να αγοράσουμε το οικόπεδο των περίπου 11 στρεμμάτων και το οποίο κόστισε όσο και η αντικειμενική του αξία, δηλαδή 22.000 ευρώ. Ακόμη ευχαριστώ την ομάδα της πλειοψηφίας του ΔΣ και καλώ την αντιπολίτευση να βλέπει το κοινό συμφέρον όπως ακριβώς οφείλει. Όταν φέραμε το θέμα της αγοράς οικοπέδου με κατεπείγουσα διαδικασία δεν ψήφισε η αντιπολίτευση αλλά μετά από τρεις μέρες την ψήφισαν. Παλινωδία που όμως έφερε καθυστέρηση».
Οι δύο γεωτρήσεις και φίλτρα
Και ο κ. Ανδρέας Μαρίνος αναφερόμενος στις δύο γεωτρήσεις δήλωσε: «Σήμερα έχουμε δύο γεωτρήσεις ενώ στο οικόπεδο αυτό υπάρχουν συνολικά πέντε γεωτρήσεις που σημαίνει επαρκές και καθαρό νερό για την πόλη της Γαστούνης, αφού δεν υπάρχει μικροβιακό φορτίο και για όπου αλλού χρειαστούμε όσον αφορά όμορα διαμερίσματα. Ο υδατόπυργος θα τροφοδοτηθεί από τις δύο γεωτρήσεις ενώ έχουμε εκπονήσει μελέτη για την προμήθεια φίλτρων τελευταίας τεχνολογίας και ακολουθεί διαγωνιστική διαδικασία. Η Γαστούνη θα έχει ποιοτικό και επαρκές νερό!»


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα