Η «Εβρίτικη Ζυγιά» σήμερα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (ώρα 20.30)

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Ευαγγελία Καρακούτα και το Τμήμα Πολιτισμού σας προσκαλούν στο σημερινό αφιέρωμα στην παράδοση της Θράκης και της Μακεδονίας με το μουσικό συγκρότημα «Εβρίτικη Ζυγιά».

Η εκδήλωση θα διοργανωθεί στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (είσοδος απέναντι από το Δημαρχείο) με ώρα έναρξης 20.30, στο πλαίσιο του τριήμερου προγράμματος λαϊκού πολιτισμού «Στο διάβα του χρόνου και της παράδοσης» που ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη 1 Ιουλίου, στον ίδιο χώρο.

Το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα «Εβρίτικη Ζυγιά» αποτελείται από μουσικά όργανα αρχέγονα, βαθιά ριζωμένα στη μνήμη των ανθρώπων, απόλυτα συνυφασμένα με το λαογραφικό πολιτισμό της Θράκης. Η προσήλωση στον αυθεντικό τρόπο έκφρασης της παραδοσιακής θρακικής μουσικής, η συνεχής έρευνα, καταγραφή και αναπαραγωγή ανέκδοτων τραγουδιών, η αδιάλειπτη συμμετοχή σε θρακικά ήθη και έθιμα, καθώς και η έντονη παρουσία σε πολιτιστικά δρώμενα εντός και εκτός Ελλάδας συνθέτουν την ταυτότητα της Εβρίτικης Ζυγιάς.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα παρουσιάσουν τη μουσική παράδοση της Δυτικής, Ανατολικής και Βόρειας Θράκης και σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Παπαγεωργόπουλο στο κλαρίνο, παραδοσιακά τραγούδια και μουσικές από διάφορες περιοχές της Μακεδονίας.

Τα μέλη της Εβρίτικης Ζυγιάς: Σπύρος Στράτος (γκάιντα, καβάλι), Αλέξης Παρτινούδης (θρακιώτικη λύρα), Στρατής Πασόπουλος (τραγούδι, καβάλι), Άγγελος Στράτος (κρουστά), Γιώργος Δρικούδης (ακορντεόν), Σωκράτης Γουγουλίδης (ηχολήπτης)

Συνοδεύουν ο Αλέξανδρος Παπαγεωργόπουλος (κλαρίνο) και ο Χρήστος Γιαρένης (λαούτο, τραγούδι)

Χορεύουν:

Θρακική Εστία Δράμας

Εργαστήρι Λαογραφίας και Παραδοσιακού Χορού “Όρμος Καστοριάς”

Πολιτιστικό Σωματείο “Χοροστάτες”


Πέμπτη 1 Ιουλίου

Αφιέρωμα στην παράδοση της Κρήτης και του Πόντου

Αλέξης Παρχαρίδης, Μανώλης Λιανουδάκης

Καλλιτεχνική συνάντηση της λεβεντιάς και της λαϊκής κληρονομιάς της Κρήτης και του Πόντου μέσα από μουσικά δρώμενα που αναδεικνύουν ήθη, έθιμα και παραδόσεις, με σεβασμό στην ιστορία των Ποντίων και των Κρητών και τη συμμετοχή των καταξιωμένων Αλέξη Παρχαρίδη και Μανώλη Λιανουδάκη.

Πόντος Αλέξης Παρχαρίδης (τραγούδι), Φάνης Κουρουκλίδης (ποντιακή λύρα), Δημήτρης Μητρούλης (νταούλι)

Κρήτη Μανώλης Λιανουδάκης (τραγούδι, κρητική λύρα), Γιάννης Γιακουμάκης (τραγούδι, κιθάρα), Γιάννης Πούλιος (λαούτο), Βαγγέλης Τσαγανός (κρουστά)

Χορεύουν:

Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών

Σύλλογος Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας

Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου “ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ”


Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι χωρίς αντίτιμο, με την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών και άλλων μέτρων που υποδεικνύουν οι αρμόδιοι φορείς για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού (καθήμενοι θεατές, μειωμένη πληρότητα, αποστάσεις ασφαλείας και όλες οι ισχύουσες οδηγίες). Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Επικοινωνία – Πληροφορίες

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Τηλέφωνα: 2313302835 – 938

Email: [email protected]


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα