«Η Ελλάδα νικήτρια του καλοκαιριού» σύμφωνα με το γερμανικό RND

Για ένα «μικρό ταξιδιωτικό θαύμα» στην Ελλάδα κάνει λόγο το δίκτυο RND σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα.

Στον τίτλο του δικτύου επισημαίνεται ότι «η τουριστική έκρηξη καθιστά την Ελλάδα νικήτρια του καλοκαιριού».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έπειτα από ένα αδύναμο ξεκίνημα της θερινής περιόδου, «ο τουρισμός στην Ελλάδα ανθεί, δεν είναι μόνο ο αριθμός των επισκεπτών που αυξάνεται πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, αλλά και οι ταξιδιώτες που ξοδεύουν περισσότερα χρήματα». Αυτό, επισημαίνεται ότι «έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Στη συνέχεια αναφέρεται μεταξύ άλλων η προσδοκία των Ελλήνων ξενοδόχων για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, χάρη στην καλοκαιρία, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες της άνοιξης.

Στο μεταξύ, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι «ενώ η διασυνοριακή εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έφτασε μόλις στο 40% του επιπέδου του προ κρίσης έτους 2019, στην Ελλάδα ανήλθε στο 86%». Παράλληλα, ορισμένοι δημοφιλείς προορισμοί, όπως τα νησιά Μύκονος και Σαντορίνη, κατέγραψαν ακόμη περισσότερους επισκέπτες τον Αύγουστο από ότι το προηγούμενο έτος-ρεκόρ του 2019, τονίζεται στο δημοσίευμα.

«Η Ελλάδα θεωρείται από τους ταξιδιωτικούς οργανισμούς ως ο μεγάλος νικητής της σεζόν. Όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και στη Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία, η Ελλάδα ήταν αυτό το καλοκαίρι ο πιο δημοφιλής προορισμός στο εξωτερικό. Έτσι, η ελληνική ταξιδιωτική βιομηχανία αφήνει πίσω της την κρίση του κορωνοϊού», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια λαμπερή μάσκα προστασίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια λαμπερή μάσκα προστασίας

Επειδή πάνω από όλα είναι η προστασία μας! Ας το κάνουμε με στυλ!!!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα