Η επιστολή του Προέδρου της ΔΗΚΕΚ και Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Κούκιου η οποία, λόγω πίεσης χρόνου, δεν αναγνώστηκε χθες στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επιστολή του Προέδρου της ΔΗΚΕΚ και Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Κούκιου η οποία, λόγω πίεσης χρόνου, δεν αναγνώστηκε χθες στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δυστυχώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στο νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα αδυνατώ να παρευρεθώ στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και γιαυτό σας αποστέλλω την εξής επιστολή:

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρονιά από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης κατά του τουρκικού ζυγού. Το 1821 οι Έλληνες ενωμένοι, με πίστη και ακλόνητο εθνικό φρόνημα ξεκίνησαν τον Αγώνα για την απελευθέρωση τους από τους Τούρκους.

Τα Καλάβρυτα, όπως πάντα, σε όλους τους αγώνες ελευθερίας, ήταν και εδώ πρωτοπόρα.

Αργότερα, μεγάλοι άντρες της εποχής, όπως ο Άγγελος Σικελιανός, ο Νίκος ‘ Καζαντζάκης, ο Όθωνας, ο Ελευθέριος Βενιζέλος προσκύνησαν τα χώματα των Καλαβρύτων για την θυσία που είχαν κάνει, κάνοντάς τα σύμβολο των αγώνων του Έθνους για την Ελευθερία.

Η ιστορία γράφτηκε από αυτούς τους ανθρώπους. Την ιστορία αυτή δεν μπορούν να αλλάξουν κάποιοι σύγχρονοι ‘Ιστορικοί’ ή πολιτειακοί παράγοντες ούτε χρειάζεται να επιβεβαιωθεί από άλλους όμοιούς τους. Αυτό καθεαυτό το γεγονός τους υπερβαίνει.
Με εκτίμηση

Κούκιος Κωνσταντίνος
Δημοτικός σύμβουλος
Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Κ.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα