Η κωμωδία «Η κόμισα της φάμπρικας» διαδικτυακά από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κιλελέρ

Κλείνουν σήμερα  Τετάρτη 5 Μάϊου 2021 στις 21:00 ακριβώς οι διαδικτυακές παραστάσεις  του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ με το θεατρικό έργο «Η κόμισα της φάμπρικας» μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας https://kilelerartistas.wordpress.com.

Το Θεατρικό Εργαστήρι, με την αμέριστη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, φέτος στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας,  συγκέντρωσε το υλικό των χρόνων που πέρασαν, το ψηφιοποίησε και το αποδίδει στο κοινό. Όσες και όσοι επισκεφθούν την ιστοσελίδα στην οποία  φιλοξενούνται οι παραστάσεις  θα έχουν την ευκαιρία να δουν την αποτύπωση των θεατρικών στιγμών και να ταξιδέψουν έστω και ψηφιακά μέσα από αυτές.

Το γνωστό θεατρικό έργο των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη που παρουσιάζεται σήμερα είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία με πολιτικό και κυρίως κοινωνικό σχολιασμό.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Άκυς Μητσούλης δήλωσε για την παράσταση:   «Βρισκόμαστε στη μεταπολεμική Ελλάδα, όταν είναι ακόμα πολύ οξυμένη η πολιτική κατάσταση, ο κομμουνισμός επικίνδυνος εχθρός, η συνδικαλιστική οργάνωση για τους εργαζόμενους διεκδίκηση, χρέος και τιμή, για το κράτος, ταραχή από αντιφρονούντες.

Το σκηνικό στήνεται σε μια από τις παλιές παραδοσιακές αυλές. Τρία πρώτα  ξαδέρφια οι οποίοι, επειδή έχουν το ίδιο όνομα, κινδυνεύουν να μπλέξουν ο ένας στις υποθέσεις του άλλου. Χρήστος Δελημάνης είναι το όνομα που μοιράζονται εκ κληρονομιάς, ένας αστυφύλακας, ένας κομμουνιστής και ένας σεσημασμένος απατεώνας. Ο αστυφύλακας συλλαμβάνει μια κοπέλα η οποία του λέει μια απίθανη ιστορία. Αυτός την πιστεύει και τότε αρχίζει το μπλέξιμο…..

Οι διαχρονικές αξίες που πρεσβεύει το έργο, αλλά και η δύσκολη εποχή στην οποία εξελίσσεται η υπόθεση αποτελούν «διαβατήρια» επιτυχίας όποτε κι αν προβάλλεται. Στην «Κόμισα της Φάμπρικας» αποτυπώνεται με ιδανικό τρόπο η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα της ταραγμένης δεκαετίας του 1950 – 1960, με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, τα συλλαλητήρια, τις απεργίες, τη βία…».

Η «κόμισα της φάμπρικας» ανέβηκε από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κιλελέρ τον Ιούνιο του 2016 με τους εξής συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Διασκευή : Άκυς Μητσούλης

Βοηθός σκηνοθέτη : Χρύσα Χατζημιχαήλ

Μουσική επιμέλεια – βοηθός σκηνοθέτη : Πατρούλα Χριστοδούλου

Επιμέλεια σκηνικού – κοστουμιών : Έλενα Κυράτσα

Κατασκευή σκηνικού : Γιάννης Χονδρονάσιος

Μακιγιάζ : Εύη Δανιλούλη

Χτενίσματα : Λυδία Κυριαζή

Φωτογραφίες : Βασίλης Πάτσιος ( photografik )

Σχεδιασμός αφίσας : Γιάννης Τσανίδης

Παίζουν αλφαβητικά οι : Βίκυ Κουκουλιάφκα , Λία Κουλίζη-Αναστασοπούλου , Ιφιγένεια Λαζαρίδη , Ιφιγένεια Μακρή , Βασίλης Μουρμούρας , Εύη Μπατάλα , Γιώργος Μπόζαρλης , Θάνος Σακελλαρίου , Εύα Σαρλικιώτη ,  Θέμης Σεμερτζίδης , Ευθύμιος Τίκας , Γιάννης Χαρισμα’ι’δης , Δημοσθένης Χαρούλης , Σπυριδούλα Χαρούλη.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα