Η Χίος φιλικός προορισμός για ποδηλάτες «Bike Friendly»

Η Χίος είναι πλέον και επίσημα φιλικός προορισμός για ποδηλάτες «Bike Friendly»!

Πιστοποίηση ως «Bike Friendly» προορισμός – φιλικός προορισμός για ποδηλάτες 

Και επίσημα η πιστοποίηση που αφορά την προβολή της Χίου ως φιλικού προορισμού για ποδηλάτες, με την απονομή του σήματος «Bike Friendly Destination» στις 3/12/21 στο Δημαρχείο Χίου.

Συγκεκριμένα, , ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη μαζί με τη Γενική Διευθύντρια της εταιρείας «NATTOUR» και ιδρύτρια της «Travel Media Applications» (ΤΜΑ), κ. Βίκυ Καραντζαβέλου, θα υπογράψουν την πιστοποίηση για το νησί της Χίου.

Η Χίος είναι ένα μεγάλο νησί (το πέμπτο σε έκταση νησί της Ελλάδας), με επιφάνειτα 904 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Πρωτεύουσα είναι η πόλη της Χίου, γνωστή και σαν Χώρα. Εκεί βρίσκεται και το κύριο λιμάνι του νησιού. O Δήμος Χίου περιλαμβάνει όλο το νησί της Χίου. Η Χίος έχει συνολικά 64 χωριά.

Το έδαφος της Χίου είναι κατά το κύριο μέρος ορεινό, ενώ μόνο στα νότια και ανατολικά σχηματίζονται κάποιες πεδινές εκτάσεις. Το νησί είναι γνωστό για τα γραφικά του τοπία, αλλά και για το εύκρατο μεσογειακό κλίμα με ήπιους χειμώνες και με σπάνιες βροχές το καλοκαίρι. Οι άνεμοι συνήθως πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί και η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 28-29°C.

Η Χίος έχει ιδιαίτερη φυσιογνωμία, πολλά και σπουδαία ιστορικά μνημεία, μοναδική και πλούσια φύση και πάμπολλες πεντακάθαρες παραλίες. Διαδρομές ιστορικού και φυσικού ενδιαφέροντος, διαδρομές βουνού και αθλητικές ποδηλατικές διοργανώσεις προσφέρονται για να γνωρίσει κάποιος τη Χίο και με ποδήλατο!

Παράλληλα, αναπτύσσεται συνεχώς στο νησί ένα δίκτυο υποστήριξης της ποδηλασίας, όπως
ποδηλατικοί σύλλογοι, οργανωμένες ποδηλατικές εξορμήσεις, επιχειρήσεις ενοικίασης ποδηλάτων, επιχειρήσεις επισκευής, χώροι στάθμευσης, κ.ά. καλλιεργώντας αυτήν την eco friendly δραστηριότητα όλο το χρόνο και για όλους!

Δείτε τις ιστορικές / φυσιολατρικές διαδρομές ΕΔΩ: bikefriendlychios_presentation_v1_20211026


Πηγή
Author: Chrisa Sarantopoulou

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα