Η Lou is είναι μια από τις 5 υποψηφιότητες για τη Eurovision 2022

Η Lou is είναι ανάμεσα στα 5 υποψήφια τραγούδια που ανακοίνωσε η ΕΡΤ για τη φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2022!

Η τραγουδίστρια που πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι «In The Rain» μέσω της The Hubsters, πρότεινε ως υποψήφιο ένα χορευτικό pop τραγούδι με ακαταμάχητη μελωδία και δυνατό ρεφρέν που αποδείχτηκε ικανό να της χαρίσει μία από τις 5 υποψηφιότητες.

Ποια είναι η Lou is

Lou is (aka Λουΐζα Σοφιανοπούλου) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Παίζει πιάνο, έχει πτυχίο αρμονίας, σπούδασε φωνητική με την Karen Solomon, τη Νένη Ζάππα και με τον Robert Bicknell στο Λονδίνο ενώ τα τελευταία χρόνια παραδίδει μαθήματα ορθοφωνίας και τραγουδιού.

Από μικρή ηλικία άρχισε να πειραματίζεται στο χώρο της μουσικής εξερευνώντας τις δυνατότητες και το εύρος της φωνής της, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επιρροών: από την alternative pop & rock μέχρι τη jazz και από τα blues μέχρι την ethnic.Στη διάρκεια των τελευταίων 15 χρόνων έχει συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Μαρία Φαραντούρη, Δήμητρα Γαλάνη ,Ελένη Βιτάλη, Διονύσης Τσακνής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Φοίβος Δεληβοριάς, Φίλιππος Πλιάτσικας, Γιάννης Κότσιρας, Μανώλης Φάμελλος και πολλούς άλλους.

Ως μουσικός  και τραγουδίστρια έχει συμμετάσχει στις παιδικές παραστάσεις «Ο Γαργαληστής» , «Ο Αγησίλαγος»  και «Η θυμωμένη Μπετονιέρα» του Δημήτρη Μπασλάμ ενώ ερμηνευτικά συμμετείχε στους δίσκους του Μανώλη Φάμελλου «Ποτέ όπως πριν», του Γιώργου Μυλωνά «Καλοκαίρια που γελούν» και του Τάσου Ρωσσόπουλου «Να υποθέτω τη ματιά».

Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της ανεξάρτητο άλμπουμ με τίτλο «Dragons» σε στίχους και μουσική δική της. Ως μέλος της ομάδας Heroes- A tribute to David Bowie, την ίδια χρονιά διοργάνωσε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ συναυλία για  την υποστήριξη των προσφύγων ενώ στις αρχές του 2017 παρουσίασε μουσική παράσταση δικής της έμπνευσης στο Μέγαρο Μουσικής στα πλαίσια αφιερώματος στην ιδιαιτερότητα της Ανθρώπινης φωνής.

Είναι επίσης είναι μια από τις τρεις τραγουδίστριες του ιδιαίτερα επιτυχημένου αφιερώματος στον Leonard Cohen  «A tribute to Leonard Cohen»  που κέρδισε το κοινό στη sold out συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου τον Σεπτέμβριο του 2018 και συνέχισε την πετυχημένη πορεία του σε άλλα μεγάλα θέατρα. Η Lou Is εμφανίζεται με τη μπάντα της (αλλά και σε ακουστική σύνθεση) σε μουσικές σκηνές, μπαρ αλλά και events με jazz, soul, pop αλλά και τραγούδια  από soundtrack και musical. Παράλληλα γράφει και πειραματίζεται συνεχώς πάνω σε νέα τραγούδια.

Τον Οκτώβριο του 2021 επέστρεψε με το « In The Rain», το πρώτο της μετά από καιρό ολοκαίνουργιο τραγούδι : νέα αισθητική, νέος ήχος, δυνατή μελωδία & ρεφρέν, δείγμα ερμηνευτικής ωριμότητας και πληρότητας. Ταυτόχρονα είναι και η πρώτη της συνεργασία με τη The Hubsters, όπου θα κυκλοφορήσουν και τα επόμενα τραγούδια της. Ένα νέο ξεκίνημα που δείχνει ότι έφθασε η στιγμή η Lou Is να προσωποποιήσει μια τεράστια εμπειρία χρόνων, με τα φώτα τη σκηνής αυτή τη φορά στραμμένα πάνω της!

Ακούστε το νέο της τραγούδι:


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα