Θεατρικές Παραστάσεις στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Ασπρόπυργου | Δήμος Ασπροπύργου

​Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων  από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας διοργάνωσε με πρωτοβουλία της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ. Σοφίας Μαυρίδη μια σειρά θεατρικών παραστάσεων για τους μικρούς μαθητές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της πόλης μας με τίτλο «οι Γενναίοι του ’21».

Συγκεκριμένα στις 15, 16 και 19 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκαν πέντε εκπαιδευτικές θεατρικές παραστάσεις, μία σε κάθε σταθμό. Μέσα από τις αφηγήσεις των τριών πρωταγωνιστών της παράστασης ζωντάνεψαν επί σκηνής ήρωες της ελληνικής επανάστασης, όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Αθανάσιος Διάκος και η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, μάχες, χοροί και τραγούδια. Τρία μικρά παιδιά αφηγούνται τα γεγονότα της ελληνικής επανάστασης και την ιστορία της φορεσιάς των ηρώων.

Συντελεστές της παράστασης ήταν: στην σκηνοθεσία ο κ.  Ευθύμης Ζησάκης, ηθοποιοί : η κα Χρύσα Παπαλελούδη, ο κ. Βασίλης Ζούκας και ο κ. Ευθύμης Ζησάκης , τα κοστούμια επιμελήθηκε η “Θεία Ευτυχία”.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας κ. Σοφία Μαυρίδη ανέφερε σχετικά: «Προτεραιότητα όλων μας πρέπει να είναι τα παιδιά, που αποτελούν και το μέλλον αυτού του τόπου. Αν θέλουμε να αναθρέψουμε και να παραδώσουμε στην κοινωνία ενεργούς πολίτες και καλούς ανθρώπους, πρώτοι εμείς οφείλουμε να τους παρέχουμε όλα εκείνα τα εφόδια που θα τους είναι απαραίτητα για την μετέπειτα πορεία τους. Και τι πιο χρήσιμο από την γνώση της ιστορίας μας. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Είναι λοιπόν χρέος όλων μας να φροντίζουμε για τα παιδιά μας, όπως είναι επίσης καθήκον και  ηθική μας υποχρέωση να αποτίνουμε φόρο τιμής στο πρόσωπο των πεσόντων για την δική μας ελευθερία, των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης».



Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα