Θυσίασε την ευκαιρία του να περπατήσει για τη θεραπεία ενός αγοριού

Για τέσσερα χρόνια ο Ντάνιελ Μπλακ μάζευε χρήματα για μια θεραπεία, η οποία θα τον βοηθούσε να περπατήσει ξανά. Όταν έμαθε για ένα αγοράκι στη γειτονιά του, το οποίο έπασχε από εγκεφαλική παράλυση και χρειαζόταν να υποβληθεί σε μια πολύ δαπανηρή επέμβαση αποφάσισε να το βοηθήσει.

Ο Ντάνιελ Μπλακ από την πόλη Τσέπστοου στην Ουαρία, συγκίνησε τους πάντες και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς άλλους με την μεγάλη και ανιδιοτελή γενναιοδωρία του προς ένα άγνωστο αγοράκι.

Ο Μπλακ έμεινε παράλυτος μετά από ένα ατύχημα με το ποδήλατο το 2009. Για τέσσερα χρόνια συγκέντρωνε χρήματα για μία πρωτοποριακή θεραπεία με βλαστικά κύτταρα που θα μπορούσε να τον βοηθήσει να περπατήσει ξανά. Τότε όμως, τυχαία έμαθε για την περίπτωση ενός 5χρονου αγοριού που έμενε στη γειτονιά του το οποίο έπασχε από εγκεφαλική παράλυση.Το αγόρι χρειαζόταν να υποβληθεί σε μια πολύ δαπανηρή χειρουργική επέμβαση η οποία θα το βοηθούσε να περπατήσει, για την οποία δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα χρήματα.

Η οικογένεια του μικρού Μπρέκον χρειαζόταν 49.000 λίρες ακόμη για να φθάσουν το συνολικό ποσό των 60.000 λιρών που απαιτούνταν για την επέμβαση, όταν ο Νταν αποφάσισε να δωρίσει στο παιδί το ποσό που είχε συγκεντρώσει για τη δική του θεραπεία. Αυτή του η κίνηση ενέπνευσε και άλλους να βοηθήσουν το μικρό αγόρι και να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό.«Εγώ ξέρω πώς είναι να περπατάς, ο Μπρέκον όχι. Το χρειάζεται περισσότερο απ’ όσο εγώ», ανέφερε ο Νταν.

Ο Μπρέκον θα υποβληθεί σε μια επιλεκτική επέμβαση ραχιαίας ριζοτομής στην Αμερική, η οποία θα τον βοηθήσει να περπατήσει χωρίς βοήθεια για πρώτη φορά στη ζωή του.

«Ο Νταν μας έδωσε πίσω μια νέα ευκαιρία στη ζωή» ανέφερε συγκινημένη η μητέρα του αγοριού, Αν Ντριούερι.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα