Ισπανία: Σχολείο στην Μούρθια μετέφερε τις τάξεις στη θάλασσα

Ένα σχολείο στην περιφέρεια της Μούρθια, στην Ισπανία, μεταφέρει τις τάξεις στη θάλασσα στην προσπάθειά του να συνδυάσει τον καθαρό αέρα με ένα νέο τρόπο διδασκαλίας, έπειτα από έναν χρόνο τηλεκπαίδευσης και εκπαίδευσης με φυσική παρουσία των μαθητών, αλλά με τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Έξω από το σχολείο Felix Rodriguez de la Fuente, μαθητές φορώντας τις προστατευτικές τους μάσκες κάθονται μπροστά σε έναν φορητό μαυροπίνακα σε σειρές πράσινων θρανίων τοποθετημένων με τις απαραίτητες μεταξύ τους αποστάσεις πάνω στις αμμουδιές της Playa de los Nietos (Η Παραλία των Εγγονιών).Τα μαθήματα εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο γνωστό ως «Καθαρός Αέρας», που στοχεύει στη δημιουργία μιας καλύτερης ποιότητας αέρα για τα παιδιά στη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19 μέσω και της διδασκαλίας σε ανοιχτό χώρο.

Οι δάσκαλοι ξεκινούν να προετοιμάζουν την παραλία στις 08:00. Οκτώ τμήματα συμμετέχουν στα εικοσάλεπτης διάρκειας μαθήματα και οι ομάδες των μαθητών εναλλάσσονται στα διάφορα σημεία της παραλίας.

Τα παιδιά στο σχολείο είναι ηλικίας από τριών έως 12 ετών και παραμένουν στην «φούσκα της τάξης» τους. «Είναι ασφαλές, τα παιδιά το διασκεδάζουν πολύ. Ό,τι μαθαίνουν εδώ δεν το ξεχνούν», λέει ο δάσκαλος Αγγλικών Χουάν Φρανθίσκο Μαρτίνεθ. Κάποιοι μαθητές, ξυπόλητοι, βυθίζουν τα πόδια τους στην άμμο καθώς παίζουν ξυλόφωνο, ενώ άλλοι μαζεύουν τα τετράδιά τους για να μην τους πάρει τα χαρτιά ο αέρας.

«Μου αρέσει πολύ να πηγαίνω στη θάλασσα! Προτιμώ να είμαι στην παραλία γιατί νιώθω πιο χαλαρά και άνετα», λέει ο 9χρονος Αντόνιο Φερνάντεθ.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα