Ισραήλ: Αίρει τους περιορισμούς στην αιμοδοσία για γκέι και μπάι άνδρες

Το Ισραήλ θα άρει τους περιορισμούς που απαγορεύουν σε γκέι και μπάι άνδρες να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία.

Συγκεκριμένα, ο ανοιχτά γκέι υπουργός Υγείας του Ισραήλ, Νίτζαν Χόροβιτς, προχώρησε στην ανακοίνωση στις 19 Αυγούστου, τονίζοντας ότι «οι διακρίσεις κατά των γκέι στη δωρεά αίματος έχουν τελειώσει».

Σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς, οι γκέι και μπάι άνδρες μπορούν να δώσουν αίμα μόνο αν δεν έχουν κάνει σεξ με άλλους άνδρες τον τελευταίο χρόνο. Ένα νέο ερωτηματολόγιο θα καταργήσει αυτήν την πολιτική και πλέον όλα τα άτομα που είχαν «σεξουαλικές σχέσεις υψηλού κινδύνου» θα πρέπει να περιμένουν τρεις μήνες πριν δωρίσουν αίμα.

Ισραηλινές ομάδες για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα χαιρέτισαν την κίνηση αυτή, κάνοντας λόγο για ένα σημαντικό βήμα προς την ισότητα στη χώρα.

Οι απαγορεύσεις κατά την αιμοδοσία, που απευθύνονται σε γκέι και μπάι άνδρες εισήχθησαν για πρώτη φορά το 1980, με το αποκορύφωμα της κρίσης του AIDS και το ομοφοβικό στίγμα γύρω από τον ιό. Ακτιβιστές, σε πολλές περιοχές του κόσμου, παλεύουν για την αλλαγή των περιορισμών αυτών και την αντιμετώπιση του στίγματος.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα