Ιταλία: Ένα τραγούδι για την πανδημία από γιατρούς και νοσηλευτές

Γιατροί και νοσηλευτές από την Ιταλία ηχογράφησαν ένα τραγούδι για τον αγώνα κατά του κορωνοϊού, το οποίο το συνέθεσε μια νοσηλεύτρια που εργάζεται σε νοσοκομείο της Μπολόνια.

Η Simona Camosci, η οποία έγραψε το τραγούδι είναι 52 ετών και εργάζεται ως νοσηλεύτρια από 16 ετών. Το τραγούδι που έγραψε, μιλά για τον έντονο αγώνα του ιατρικού προσωπικού όλους αυτούς τους μήνες. Η έμπνευση του τραγουδιού προήλθε από την έξαρση της πανδημίας στην Μπολόνια, στην οποία διαμένει και εργάζεται η 52χρονη.

Το τραγούδι λέγεται «Accendi l’arcobaleno», δηλαδή «Ανάψτε το ουράνιο τόξο». Στην ηχογράφηση του τραγουδιού συμμετείχε και ο γνωστός Ιταλός τραγουδιστής και συνθέτης Andrea Mingardi.

Η Simona σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα il resto del carlino, ανέφερε πως το αγαπημένο της σημείο του τραγουδιού είναι το ρεφρέν, το οποίο λέει χαρακτηριστικά :

«Φωτίστε το ουράνιο τόξο, ας κάνουμε τον ουρανό πιο γαλήνιο, Η στολή που φοράμε λέει σε όλους ποιοι είμαστε, πολεμούμε μαζί σας, αλλά μην μας αποκαλείτε ήρωες».

Ακούστε παρακάτω το τραγούδι:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το έργο τέχνης της ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το υπέροχο έργο τέχνης που βλέπετε στη φωτογραφία της εμπειρικής και αυτοδίδακτης ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα