Ιταλία: Μεσαιωνικό χωριό αποκαλύφθηκε μέσα από λίμνη

Ένα μεσαιωνικό χωριό αποκαλύφθηκε μέσα από λίμνη στην Ιταλία, το οποίο μάλιστα έχει εμπνεύσει και ένα λογοτεχνικό βιβλίο και μια σειρά του Netflix.

Την προσοχή και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης έχει κερδίσει το Ιταλικό χωριό του 14ου αιώνα, το οποίο επανεμφανίστηκε καθώς επί δεκαετίες βρίσκονταν κάτω από την επιφάνεια των υδάτων.

Το χωριό Κούρον, βρισκόταν εκεί που σήμερα υπάρχει η λίμνη Ντι Ρέσια, στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία. Το 1950, το χωριό είχε δώσει τη θέση του σε ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο. Σήμερα, το Κούρον βγαίνει ξανά στο φως του ήλιου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, τα απομεινάρια του χωριού Κούρον είχαν βυθιστεί στα νερά, για να δημιουργηθεί στην τοποθεσία του μια εγκατάσταση παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας. Σήμερα, οι εργασίες προσωρινής αποξήρανσης της λίμνης σε συνδυασμό με την άμπωτη, έφεραν ξανά το χωριό πάνω από την επιφάνεια του νερού.Η εκκλησία του 14ου αιώνα που βρισκόταν στην κεφαλή του χωριού, κοσμεί και πάλι τη λίμνη Ντι Ρέσια, ενώ η άμπωτη έχει φανερώσει σκαλοπάτια, κελάρια και τοίχους.

Το βυθισμένο χωριό είχε γίνει η αφορμή για τη συγγραφή ενός μυθιστορήματος με τίτλο ‘Curon’, το όποιο έγινε και τηλεοπτική σειρά στο Netflix.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το παραμύθι «Η παράξενη παρέα του Ορφέα»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το παραμύθι «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» μετά από κλήρωση!!! Το BESTNEWS, ο Εκδοτικός Οίκος Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ και ο συγγραφέας Βασίλης Κάργας, κάνουν δώρο σε έναν τυχερό ένα αντίτυπο του υπέροχου βιβλίου!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα