Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς και ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Δράση δικτύωσης πραγματοποιήθηκε μεταξύ των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγιάς και του προσωπικού της κινητής μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τη Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας στην Αγιά. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Κοινότητας κα Γκανάτσιου Αικατερίνη-Γεωργία και Μπεϊνά Ζωή , οι ψυχολόγοι του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Γκενούδη Βιργινία και Πεντεδέκα Μερόπη και η κοινωνική λειτουργός Περουλάκη Ελευθερία .Επίσης , παραβρέθηκε  και η κοινωνική λειτουργός του Βοήθεια  Στο Σπίτι κα Γογουροπούλου Στυλιανή.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με τους εργαζόμενους των παραπάνω Δομών και η ενημέρωση για την έναρξη λειτουργίας της νέας Μονάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λάρισα, καθώς και των υπηρεσιών που παρέχονται σ’ αυτή. Παράλληλα, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας και συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας  με το ΚΕΘΕΑ.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ με έδρα τη Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας ,Κοινωνικής Ασφάλισης και

Κοινωνικής Αλληλεγγύης και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ . Αποτελούν το βασικό πυρήνα διευρυμένων υπηρεσιών τύπου ‘’One Stop Shop ‘’ με εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση παρέχοντας υπηρεσίες ως δράση ‘’ ομπρέλα’’ παρέχοντας υπηρεσίες οι οποίες ανταποκρίνονται στις πολιτικές που ήδη υλοποιούνται ή προγραμματίζονται και τις ενισχύουν περαιτέρω.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου είναι το πρώτο σημείο επαφής με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου ένα υπάρχει . Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα , τους φορείς , τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που παρέχουν.

Άρθρα έχουν δημοσιευθεί σε σελίδες του ηλεκτρονικού τύπου όπως το larissapress και το onlarissa.

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς

Διεύθυνση              Σοφοκλή Ευστρατιάδη 11

Τηλ. Επικοινωνίας 2494350224

                                  2494350225

E mail                        [email protected]


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα