«Κατανόηση της Μετανάστευσης & Αλληλεπίδραση με Πολίτες Τρίτων Χωρών»

  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο υλοποίησε ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με το Πρόγραμμα HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Κατανόηση της Μετανάστευσης και Αλληλεπίδραση με Πολίτες Τρίτων Χωρών» διοργάνωσε την Παρασκευή 26/11, ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Ένταξης Δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας HELIOS, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Το σεμινάριο, το οποίο διεξήχθη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κατερίνης – αίθουσα συνεδριάσεων, παρακολούθησε προσωπικό του Δήμου, καθώς και άλλων δημόσιων φορέων, οι οποίοι συνδιαλέγονται με πρόσφυγες και μετανάστες. 

Κατά τη διάρκεια του οκτάωρου σεμιναρίου, οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη θεματικών, όπως η κατανόηση της μετανάστευσης, η διαπολιτισμική επικοινωνία και η αλληλεπίδραση με πολίτες τρίτων χωρών και κοινότητες υποδοχής.

Όπως σημείωσε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Η προώθηση της ένταξης των προσφύγων αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Κατερίνης. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός δικτύου παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Ιατρείο, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών κ.ά. καθώς και μέσω της στενής συνεργασίας μας με το ενταξιακό πρόγραμμα του ΔΟΜ ,HELIOS. Στόχος μας αφενός η απρόσκοπτη λειτουργία των επιμέρους υπηρεσιών και αφετέρου η ομαλή ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην τοπική κοινωνία».

 Παράλληλα, «για τη διαρκή επιμόρφωση των εργαζομένων  που καθημερινά συνδιαλέγονται με προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό  στις δημοτικές υπηρεσίες και άλλους δημόσιους φορείς και συμβάλλει στην ποιοτική εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας κατά την ένταξή τους» έκανε λόγοο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης, Σταύρος Χριστοφορίδης.

Το Πρόγραμμα HELIOS υλοποιείται ανά την Ελλάδα από τον ΔΟΜ και τους εταίρους του, με την υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τη χρηματοδότηση από τη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG HOME).


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα