Κατεδαφίστηκε το αυθαίρετο κτήριο της Καραολή & Δημητρίου στη Σταυρούπολη μετά από 20 χρόνια

Σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου 2021, κλείνει οριστικά μια υπόθεση που απασχολεί τους κατοίκους της Σταυρούπολης εδώ και 20 χρόνια! Η Διοίκηση του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη κατεδαφίζει το αυθαίρετο κτήριο που διέκοπτε την ομαλή ροή της οδού Καραολή και Δημητρίου, δίπλα στο ΕΑΚ Σταυρούπολης, λίγο πριν την έξοδο στην οδό Λαγκαδά, 100 μέτρα από το Δημαρχείο Παύλου Μελά.

Δίνεται τέλος σε ένα δικαστικό γολγοθά πολλών ετών και αφορά κτίσμα ενός ακινήτου εμβαδού 185,33 τ.μ., τμήμα του μείζονος γεωτεμαχίου εμβαδού 3.172 τ.μ., το οποίο ανεγέρθηκε παράνομα σε δημοτικό χώρο, σε μια από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της δυτικής Θεσσαλονίκης και δημιουργούσε επί σειρά ετών σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας για διερχόμενους πεζούς και οχήματα.

Παρά τις προσπάθειες των δημοτικών διοικήσεων του πρώην δήμου Σταυρούπολης ο καταπατητής αρνήθηκε να αποχωρήσει από το ακίνητο.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια και επί της αγωγής του δήμου Παύλου Μελά, εκδόθηκε η υπ’ αρ. 11588/2018 απόφαση η οποία αναγνώρισε την κυριότητα του Δήμου επί του ακινήτου και επέτρεπε στη δημοτική αρχή να προβεί στην κατεδάφιση και την απομάκρυνση των κατεδαφιστέων υλικών.

Ο πολίτης κατέθεσε έφεση η οποία όμως απορρίφθηκε από το Εφετείο με την υπ’ αρ. 690/2020 απόφαση και έτσι κατέστη τελεσίδικη και άμεσα εκτελεστή η πρωτόδικη απόφαση.

Οι εργασίες των συνεργείων του τμήματος καθημερινότητας και άμεσης επέμβασης με την υποστήριξη του τμήματος διαχείρισης οχημάτων είναι σε εξέλιξη και περιλαμβάνουν άμεση (εντός εβδομάδος) απομάκρυνση των υλικών, κατασκευή τοιχείου με περίφραξη στα όρια του αθλητικού κέντρου, απομάκρυνση της προστατευτικής μπάρας και αποκατάσταση του οδοστρώματος με άσφαλτο.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης παρέστη στις εργασίες συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Πολεοδομίας Κώστα Πάντση, Καθαριότητας και Οχημάτων Δημήτρη Αθάνατο, Περιβάλλοντος Σάκη Λαζαρίδη και τον Εντεταλμένο Καθημερινότητας Άκη Αράπογλου.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του, ευχαρίστησε τις υπηρεσίες της Πολεοδομίας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Πάντση για τη θετική έκβαση στη μακροχρόνια αυτή περιπέτεια και τόνισε τα εξής:

«Στα πλαίσια της αστικής αναβάθμισης της πόλης μας και της διαχρονικής προσπάθειας για μια πιο ασφαλή και καθαρή πόλη, τα συνεργεία του Δήμου μας γκρέμισαν το ερειπωμένο, ετοιμόρροπο και άκρως επικίνδυνο κτήριο επί της οδού Καραολή & Δημητρίου. Το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελούσε για χρόνια μια οικιστική και περιβαλλοντική πληγή της περιοχής της Σταυρούπολης. Αφού ξεπεράσαμε το τέρας της γραφειοκρατίας, που σε τέτοιες περιπτώσεις βάζει πολυπρόσωπα και πολυετή εμπόδια, καταφέραμε και γκρεμίσαμε το επικίνδυνο κτήριο ενώ ξεκινάμε άμεσα και την απομάκρυνση των συντριμμιών και των λοιπών φερτών υλικών. Θα ακολουθήσει αποκατάσταση του οδικού άξονα, ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και απόδοσή του προς δημόσια χρήση, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο την αυλαία σε μια χρόνια αυθαιρεσία της πόλης μας».


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα