Καφέ/Εστίαση: Τραπεζάκια έξω λοιπόν – Ο κόσμος «διψάει» για διασκέδαση

Με τον καιρό σύμμαχο και τις ημέρες αργίας, ο κόσμος άδραξε την ευκαιρία και ανταποκρίθηκε στην επανεκκίνηση των εστιατορίων, των καφέ και μπαρ με ιδιαίτερη θέρμη. Τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι πελάτες, τηρώντας τα πρωτόκολλα υγιεινής και τα μέτρα προστασίας, δείχνουν ικανοποίηση με την έναρξη λειτουργίας, έστω και με περιορισμούς. Ωστόσο, βραχνάς φέρεται να αποτελεί, αμφότερα, αφενός η απαγόρευση της μουσικής αφετέρου το ωράριο λειτουργίας.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Ικανοποιημένοι δείχνουν οι επιχειρηματίες της εστίασης, των καφέ και των μπαρ, οι οποίοι διαθέτουν εξωτερικούς χώρους προς χρήση, κατά τη δεύτερη μέρα λειτουργίας τους, ύστερα από έξι μήνες που βρισκόταν σε αδράνεια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τραπεζάκια έξω στα πεζοδρόμια και στις πλατείες, στις αυλές, μπροστά στη θάλασσα ή στη λίμνη, με τον καιρό σύμμαχο και την ανάγκη του κόσμου για έξοδο, οι κουζίνες των εστιατορίων πήραν «φωτιά» και τα μπαρ μοσχοβόλησαν καφέ, δυόσμο και μέντα από τα δροσιστικά καλοκαιρινά κοκτέιλ.

Το ρεπορτάζ του GRTimes.gr στην Περιφέρεια αποτυπώνει το κλίμα των δυο πρώτων ημερών, από την επανέναρξη των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίες ανέβασαν ρολά έπειτα από αδράνεια… έξι μηνών.

Σέρρες – Γεμάτα καφέ και εστιατόρια

Η πόλη των Σερρών με τα φημισμένα της σουβλατζίδικα, τα μεζεδοπωλεία και τα ζαχαροπλαστεία με τους ακανέδες, τα καφέ και τα μπαράκια της, με την επανέναρξη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος γέμισε με μαγειρικά αρώματα και χρώματα!

«Ο κόσμος βγήκε και μας τίμησε, και με τον καιρό σύμμαχο κινηθήκαμε ικανοποιητικά» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών Σωτήρης Κοτσαμπάς.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας με τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων αποκλειστικά σε ανοιχτούς υπαίθριους χώρους και καθήμενους μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι, φορώντας μάσκες και πραγματοποιώντας self test το προσωπικό των επιχειρήσεων, οι επιχειρήσεις Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης των Σερρών ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ωστόσο, όπως εξηγεί στο GRTimes.gr ο κ. Κοτσαμπάς, τόσο το περιοριστικό ωράριο (σ.σ. η λειτουργία των καταστημάτων επιτρέπεται έως τις 22.45 και η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει στις 23.00) όσο και η απαγόρευση της μουσικής αποτελούν βραχνά.

«Ιδίως, την πρώτη μέρα λειτουργίας, ο κόσμος δεν σηκωνόταν να φύγει’ τους εξηγούσαμε ότι πρέπει να αποχωρήσουν» αναφέρει ο κ. Κοτσαμπάς ενώ σ’ ότι αφορά τη μουσική προσθέτει «ακούσαμε πολλές διαμαρτυρίες και οι πελάτες έβαζαν μουσική από τα κινητά τους».

Σχετικά με την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων εστίασης, ένα μικρό ποσοστό δεν άνοιξε, και αφορούσε κυρίως εκείνες τις επιχειρήσεις που δούλευαν το προηγούμενο διάστημα με τη μέθοδο του take away και του delivery ενώ υπήρξαν και κάποια μικροπροβλήματα σ’ ότι αφορά την τροφοδοσία των καταστημάτων κυρίως σε θέματα μαναβικής.

Δράμα – Πειθαρχία στα εστιατόρια, όχι όμως και στα μπαρ

Το κέντρο της Δράμας, τα πάρκα και οι πηγές της Αγίας Βαρβάρας πήραν και πάλι ζωή με τα τραπεζάκια έξω και τον κόσμο να απολαμβάνει τον καλό καιρό και τις υπηρεσίες των επιχειρηματιών του κλάδου υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Τις δυο πρώτες μέρες, από την επανέναρξη της λειτουργίας μας κινηθήκαμε αρκετά καλά και πιστεύουμε ότι σύντομα θα επανέλθουμε σε μια είδους ‘κανονικότητα’» αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ζυθεστιατόρων Δράμας Γιώργος Χατζηπαντελής εξηγώντας ότι τόσο οι επιχειρηματίες και το προσωπικό τους όσο και οι πελάτες τους – οικογένειες και παρέες- τηρούν τα προστατευτικά μέτρα, φορούν μάσκες, χρησιμοποιούν αντισηπτικά, πραγματοποιούν self test κτλ.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.grtimes.gr


Πηγή
Author: Ομάδα Best News

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα