Καφε τα Χριστούγεννα

Μπορούμε να τους ετοιμάσουμε εύκολα και γρήγορα και για τους καλεσμένους μας!

Θα σας κερδίσουν από την πρώτη κιόλας γουλιά!

Εσπρέσο με κρέμα-σαντιγί *

Υλικά

1 δόση εσπρέσο «Σπίνος».
100 ml κρέμα φυτική για χτύπημα σαντιγί (Schlagcreme)

Ολα τα βήματα

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί (όταν αναποδογυρίζουμε το μπολ η σαντιγί δεν πέφτει.
Φτιάχνουμε τον εσπρέσο της αρεσκείας μας.
Αμέσως βάζουμε στο φλυτζανάκι του εσπρέσο όση σαντιγί θέλουμε αρκετή όμως για να καλύψει την επιφάνεια του καφέ με ένα παχύ στρώμα. Δεν ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αμέσως.

*vegan/νηστίσιμο

Ελληνικός καφές με σαλέπι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά (για 1 φλυτζάνι 90 ml)

10 γρ. (ή 2 κ.γ) ελληνικό καφέ «Σπίνος». (Προτιμάμε κλασσικό χαρμάνι μέτρια καρβουδισμένο).
1 γρ. (ή 1 μύτη κ.γ) σαλέπι (έτοιμο για ρόφημα).
Τριμμένο πιπέρι.
Ζάχαρη (προαιρετικά, το σαλέπι είναι αρκετά γλυκό).

Ολα τα βήματα

Βάζουμε το νερό στο μπρίκι μας (πάντα μετρημένο με το φλυτζάνι που θα πιούμε τον καφέ μας) και το τοποθετούμε στη φωτιά.
Προσθέτουμε τον καφέ, το σαλέπι και τη ζάχαρη.
Τα ανακατεύουμε αρκετές φορές για να λιώσουν.
Λίγο πριν πάρει βράση και φουσκώσει, το ανακατεύουμε ξανά 2-3 φορές.
Όταν αρχίσει να φουσκώνει και λίγο πριν γυρίσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Το σερβίρουμε από ψηλά για πιο ελαφρύ και με φουσκάλες και από χαμηλά για πιο βαρύ και με καϊμάκι.
Ρίχνουμε λίγο τριμμένο πιπέρι.
Απολαμβάνουμε!

Irish Coffee Vegan *

Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη καφέ (σκούρα).
1/2 ποτηράκι λικέρ ουίσκι (ή 1 ποτηράκι αν το θέλουμε δυνατό).
100 ml φυτική κρέμα για χτύπημα σαντιγί (Schlagcreme.)
1 φλυτζάνι καφές φίλτρου «Σπίνος».

Ολα τα βήματα

Ετοιμάζουμε τον καφέ στην καφετιέρα.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί (όταν αναποδογυρίζουμε το μπολ η σαντιγί δεν πέφτει.
Στο ποτήρι που επιλέγουμε (προσοχή να αντέχει στα ζεστά) βάζουμε την ζάχαρη με το ουίσκι και ανακατεύουμε.
Όταν ο καφές είναι έτοιμος/καυτός τον σερβίρουμε προσεκτικά μέχρι τα 2/3 του ποτηριού.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
Αμέσως συμπληρώνουμε το ποτήρι με άφθονη σαντιγί απευθείας στον καφέ χωρίς να ανακατέψουμε ή να το αφήσουμε να περιμένει.
Πασπαλίζουμε (προαιρετικά) την σαντιγί με κακάο ή κόκκους εσπρέσο ή σοκολάτα.
Βυθίζουμε προσεκτικά ένα καλαμάκι και σερβίρουμε αμέσως                                          *vegan/νηστίσιμο                                                                                                                                                                                                                               ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online: Επιμέλεια Κωνσταντίνα Δρακουλάκου


Πηγή
Author: Chrisa Sarantopoulou

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα