Κεράσια: Τσάι από τα κοτσάνια τους για την κυτταρίτιδα και αποτοξίνωση

Κεράσια… και κράτα μεγάλο καλάθι γιατί έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες!!! Τέλη Ιουνίου και το καλοκαιρινό αυτό φρούτο είναι στα φόρτε του! Κατακόκκινα δροσιστικά και ζουμερά είναι το τέλειο σνακ!

Τα κεράσια είναι φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C και βιταμίνη Α ενώ αποτελούν ένα πραγματικό κοκτέιλ αντιοξειδωτικών. Η κατανάλωσή τους αποτελεί ένα άριστο αποτοξινωτικό γεύμα. Αν αντικαταστήσετε κάποια γεύματα με μια μερίδα κεράσια, τότε μπορείτε να έχετε θαυμάσια αποτοξίνωση, μείωση του βάρους, και αύξηση της ενέργεια. Είναι πρωταγωνιστής στις δίαιτες των σταρ! Όμως και τα κοτσάνια τους δεν πάνε πίσω!

Μην πετάτε τα κοτσάνια από τα κεράσια!

Πάρα πολύ ευεργετικά είναι και τα κοτσάνια τους, όταν τα κάνετε αφέψημα και το πιείτε. Είναι αποτοξινωτικό, ρυθμίζει τον μεταβολισμό κι έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε όσους έχουν προβλήματα με πέτρες στη χολή. Η Lida Clark, η μεγάλη γκουρού της φυσικής ομορφιάς και η πιο διάσημη συγγραφέας σχετικών βιβλίων στην Αμερική, θεωρεί τη δράση τους πραγματικά θαυματουργή!

Τα κοτσάνια των κερασιών περιέχουν φλαβονοειδή, άλατα καλίου, βιταμίνες Α, ΒΑ, Β1, Β2, Β3, Β6, C, άλλα ιχνοστοιχεία σε μικρότερη περιεκτικότητα (φώσφορο, μαγνήσιο, νάτριο. Ασβέστιο, σίδηρο) κλπ. Στην εναλλακτική αλλά και την παραδοσιακή ιατρική, θεωρούνται από τα κορυφαία αποτοξινωτικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.  Καθαρίζουν το αίμα, το συκώτι και λόγω του καλίου ενεργοποιούν το ουροποιητικό. Χρησιμοποιούνται για φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος, κυστίτιδα, κολικούς, δυσπεψία και από όσους έχουν προβλήματα με πέτρες στα νεφρά. Έχουν εμμηναγωγές ιδιότητες και είναι τονωτικά της λειτουργίας της καρδιάς.

Ακριβώς, χάρη στη διουρητική του δράση, το αφέψημα από κοτσάνια κερασιών είναι και αποτελεσματικό κατά της κυτταρίτιδας! Πίνοντας το καθημερινά αποκτάτε λεία επιδερμίδα και να ξεφορτωθείτε την κυτταρίτιδα. Το ρόφημα αυτό έχει διουρητικές ιδιότητες ενώ οι ουσίες που περιέχουν καθαρίζουν το αίμα και απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό. Είναι επίσης ιδανικό εναλλακτικό φάρμακο εάν υποφέρετε συχνά από ουρολοιμώξεις.

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Πλύνετε καλά τα κοτσάνια των κερασιών (βιολογικών κατά προτίμηση). Βράζετε μισό λίτρο νερό με 15 γρ. κοτσάνια για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε στο καυτό νερό για άλλα 10 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσει πίνετε το τσάι σας με μέλι ή σκέτο, έχοντας υπέροχο άρωμα κερασιού.

Αν θέλετε και τις βιταμίνες που περιέχουν οι οποίες «χάνονται» με το βράσιμο (π.χ. C) φτιάχνετε την κρύα εκχύλιση. Συγκεκριμένα: για τις ίδιες ποσότητες νερού και κοτσανιών δεν τα βράζετε, αλλά τα αφήνετε σε νερό της βρύσης για μισή μέρα τουλάχιστον.

Προσοχή !

Τα κουκούτσια δεν τα χρησιμοποιούμαι, αφού περιέχουν ελάχιστη μεν, επικίνδυνη και άκρως τοξική δε, ποσότητα υδροκυανίου. Το υδροκυάνιο έχει αποδειχθεί ότι σε πολύ ελάχιστη ποσότητα έχει κάποιες ευεργετικές ιδιότητες, αλλά λίγο παραπάνω δημιουργεί αναπνευστικά και άλλα σοβαρά και μη αναστρέψιμα προβλήματα. Κοτσάνια ναι, κουκούτσια όχι.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Διαγωνισμός για το instagram: 2 Αντίτυπα του Βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»

Το BESTNEWS, οι Εκδόσεις 24 Γράμματα και ο συγγραφέας Άγις Ντούλιας, σας κάνουν δώρο μετά από κλήρωση, 2 αντίτυπα του βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»!


Πηγή
Author: Chrisa Sarantopoulou

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα