Κρήτη: Νέος μεγάλος σεισμός 5,3 Ρίχτερ

Νέος σεισμός 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:48 στην νοτιοανατολική Κρήτη. 

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης.

Από χθες οι σεισμολόγοι προειδοποιούσαν πως τα επόμενα 24ωρα θα σημειωθούν μεγάλοι μετασεισμοί, από το ρήγμα που έδωσε χθες το πρωί τον ισχυρότατο σεισμό 5,8 Ρίχτερ.

Από τον Ιούνιο έχουν καταγραφεί περίπου 1.000 σεισμοί άνω του ενός Ρίχτερ, όπως επισήμανε ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, λέγοντας πως οι προβλέψεις των ειδικών ήταν για περίπου 5 Ρίχτερ και όχι για μία σεισμική δόνηση 5,8.

Από τον Ιανουάριο είχαν τοποθετηθεί τέσσερις σεισμογράφοι στην περιοχή, που βοήθησε στην αποτύπωση του ρήγματος του Καστελίου, που έχει κατεύθυνση Βορρά προς Νότο.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα