Κρύα Βρύση: Μια αιγαιοπελαγίτικη παραλία που δύσκολα θα τη βρείτε γεµάτη!

Η παραλία της Κρύας Βρύσης του Μαντουδίου, που βρίσκεται στο βόρειο μέρος της Εύβοιας, είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μη χρειαστεί να «στριμωχτείς» με κανέναν.

Έτσι, έχει το προνόμιο ακόμα και το καλοκαίρι να τη βλέπεις και να τη χαίρεσαι. Είναι κατάλληλη για οικογένειες με μικρά παιδιά, έχει εύκολη πρόσβαση για όλα τα τροχοφόρα οχήματα ή σκάφη, ενώ αρκετοί την προτιμούν για ελεύθερο κάμπινγκ.

Στην ακτή και στο βυθό υπάρχει άμμος και ψιλό βότσαλο. Η θάλασσα είναι κανονική προς βαθιά, συνήθως με κυματισμό. Σίγουρα θα σου τραβήξει την προσοχή το μοναδικό μαγαζί πάνω στην παραλία, δίπλα από μια λίμνη που χύνεται στη θάλασσα. Εκεί θα αποτινάξεις κάθε ίχνος στρες, θα απολαύσεις τον καφέ σου κοιτάζοντας το κύμα που σκάει μπροστά σου, και μετά ουζάκι και μεζέδες! Αν σου ανοίξει για τα καλά η όρεξη, τυροπιτάρι ευβοιώτικο, σαγανάκι χαλκιδέικο, χταπόδι λιαστό, κυδώνια και στρειδόχτενα ή ό,τι άλλο έχει βγάλει η θάλασσα.Το μέρος είναι εξαιρετικά παρθένο – κι όσοι αγαπούν το περπάτημα και επιθυμούν να βρεθούν «έρημοι» στην καυτή άμμο κατακαλόκαιρο, θα απολαύσουν ένα σπάνιο άρωμα που προέρχεται από τα ανθισμένα θαλασσόκρινα που στολίζουν τα απάτητα μέρη στις αμμοθίνες.

Στο τέλος της παραλίας στη δεξιά πλευρά, έρχεσαι αντιμέτωπος με μια άγρια ομορφιά και απότομα βράχια που κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα. Το συγκεκριμένο σημείο καλύτερα να το επισκεφτεί κανείς μόνος, χωρίς μικρά παιδιά μαζί.Η παραλία της Κρύας Βρύσης είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες σε έκταση στο σύνολο του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και θεωρείται νότια προέκταση της διάσημης παραλίας της Αγίας Αννας. Καταγάλανα πεντακάθαρα νερά και η απόλυτη ηρεμία! Δεν βρίσκεις ξαπλώστρες να αράξεις, μόνο πετσέτα κάτω… και είναι σαν να βρίσκεσαι σε ιδιωτική παραλία. Είσαι free να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα all day!

Διαβάστε περισσότερα στο eleftheriaonline.gr

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα