Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για πέμπτη φορά

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με μαγική εκτέλεση του προγράμματός του κατέκτησε την κορυφή στον τελικό των κρίκων στην Βασιλεία και για πέμπτη φορά στην καριέρα του στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης!

Η προσπάθεια του είχε συντελεστή δυσκολίας 6.3 και βαθμολογήθηκε με 15.400 βαθμούς οι οποίοι και του χάρισαν με άνεση την κορυφή. Αυτό ήταν το πέμπτο χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτι που τον κατατάσσει στην κορυφή της σχετικής λίστας ξεπερνώντας τον θρυλικό Κέκι.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά το Μονπελιέ το 2015, τη Βέρνη το 2016, το Κλουζ το 2017 και τη Γλασκώβη το 2018, κάνει επίδειξη δύναμης και στη Βασιλεία στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και ενόψει του Προ ολυμπιακού τουρνουά που αναβλήθηκε πέρυσι λόγω της πανδημίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και προκειμένου να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο θα χρειαστεί μια προσπάθεια που θα βαθμολογηθεί με περισσότερους από 15,333 πόντους.

Ο Πετρούνιας έχει αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης το 2016 στο Ρίο, ενώ στη συλλογή του έχει τρία χρυσά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Γλασκώβη 2015, Μόντρεαλ 2017, Ντόχα 2018), ένα χρυσό σε Παγκόσμιο Κύπελλο (Μπακού 2017), ένα χρυσό στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες το 2015 στο Μπακού κι ένα χάλκινο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2011 στο Βερολίνο.

Περιμένοντας τη βαθμολογία του ο Λευτέρης Πετρούνιας που ένιωθε σίγουρος για την προσπάθειά του καθώς άγγιξε το τέλειο, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος. Μάλιστα αφιέρωσε την προσπάθειά τους στις γυναίκες της ζωής του, τη σύζυγό του Βασιλική Μιλούση και στις δυο κόρες τους.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα