Λονδίνο: 150.000 καρδιές, για κάθε ζωή που χάθηκε λόγω κορωνοϊού

Στον τοίχο κατά μήκος του Τάμεση υπάρχει μια «θάλασσα» από καρδιές, λουλούδια και σημειώματα και θυμίζει κάθε ζωή που χάθηκε μέσα στην πανδημία.

Στη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού σχεδόν 150.000 καρδιές κοσμούν έναν τοίχο απέναντι από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο. Στη συγκινητική αυτή κίνηση προχώρησε μια ομάδα που στηρίζει τις οικογένειες εκείνων που έχασαν συγγενείς τους από τον Covid-19.

Η τοιχογραφία εκτείνεται σε μήκος εκατοντάδων μέτρων, στη νότια όχθη του Τάμεση, έξω από το νοσοκομείο Σεντ Τόμας, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του οποίου νοσηλεύτηκε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον όταν προβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό, πέρσι την άνοιξη.

Η εκδήλωση αυτή οργανώθηκε από την ομάδα Covid-19 Bereaved Families For Justice (Οικογένειες Πενθούντων της Covid-19 για τη Δικαιοσύνη), η οποία ζητά τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα