Λουκάς-Ιωάννης Πρωτονοτάριος, Νίκος  και Ρόμπερτ Χουγκάζ, τρεις  συντοπίτες μας με λαμπρό μέλλον στο χώρο του Αθλητισμού

Ο Λουκάς-Ιωάννης Πρωτονοτάριος είναι ένας σπουδαίος αθλητής ΑΜΕΑ. Γεννήθηκε στον Μαραθώνα και στα 7 του χρόνια συναντήθηκε με την μεγάλη του αγάπη το στίβο. Οι ειδικές του ικανότητες δεν του στέρησαν ούτε στιγμή το όνειρό του να ανέβει ψηλά, να κατακτήσει μεγάλες διακρίσεις και να μας κάνει υπερήφανους. Η πίστη στον εαυτό του, ήταν και είναι το μεγάλο του εφόδιο.

Πρόσφατα, κατέκτησε την 4η θέση στον τελικό των 100μ. κατηγορίας Τ36, του  Πρωταθλήματος Fazza που ανήκει στη σειρά Γκραν Πρι Στίβου της IPC (Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής) για αθλητές με αναπηρία, που διεξήχθη στο Ντουμπάι, με επίδοση 13.64. Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς που προσελκύει υψηλού επιπέδου Παραολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές, όπου φέτος οι συμμετοχές ήταν 650 προερχόμενες από 100 χώρες.

Ο Νίκος Χουγκάζ αποτελεί εξίσου μια περίπτωση σπουδαίου αθλητή που διαπρέπει, αυτή τη φορά στο μπάσκετ. Ο ταλαντούχος φόργουονρτ του Ιωνικού με ύψος 2.08 που διαμένει στη Νέα Μάκρη, συμπλήρωσε πρόσφατα τα 20 του χρόνια και όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για άλλο ένα αστέρι που λάμπει στη φετινή Basket League. Με πατέρα τον Κρις Χουγκάζ, γνωστό προπονητή μπάσκετ και μητέρα επίσης επαγγελματία αθλήτρια, το πάθος του αθλητισμού δεν θα μπορούσε να μην περάσει και στο δικό του dna.

Αγωνίζεται με τις μικρές Εθνικές Ομάδες, αλλά πολύ σύντομα θα κάνει το ντεμπούτο του και στην Εθνική Ανδρών στο μπάσκετ, καθώς οι δυνατότητες και οι εντυπωσιακές επιδόσεις του στους αγώνες, δείχνουν ότι αυτό είναι το επόμενο μεγάλο του βήμα στο χώρο.

Στα ίδια χνάρια και ο δίδυμος αδελφός του, Ρόμπερτ Χουγκάζ, ο οποίος αγωνίζεται στο NCAA με το Northwestern State των ΗΠΑ και είναι επίσης ένας παίκτης με εξαιρετικές δυνατότητες εξέλιξης στο μπάσκετ.

Τρία νέα παιδιά που πετυχαίνουν τους στόχους τους. Που αποτελούν πρότυπο για τους νέους αθλητές και όχι μόνο. Που  πρεσβεύουν και προωθούν το «ευ αγωνίζεσθε», ειδικά τώρα που ο χώρος του αθλητισμού νοσεί.

Λουκά, Νίκο και Ρόμπερτ, είμαστε περήφανοι όχι μόνο επειδή είστε συντοπίτες μας, αλλά και επειδή με αργά σταθερά βήματα ανεβαίνετε τα σκαλιά της επιτυχίας με τη σκληρή δουλειά και το ήθος σας. Συνεχίστε με τον τρόπο που εσείς γνωρίζετε. Η επιτυχία σας είναι δεδομένη.

Μοιραστείτε το

Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα