Η αρσιβαρίστρια Λόρελ Χάμπαρντ θα γίνει η πρώτη transgender αθλήτρια που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ηnπρώτη transgender αθλήτρια που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι έγινε η αρσιβαρίστρια Λόρελ Χάμπαρντ.
Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας είπε πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Άρσης Βαρών άλλαξε την προκριματική διαδικασία λόγω της πανδημίας με τη Χάμπαρντ να είναι σε θέση να προκριθεί. Να θυμίσουμε ότι η Χάμπαρντ το 2017 κέρδισε αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και είναι 16η στην παγκόσμια κατάταξη.
Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από το 2015 έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν η ΔΟΕ αποφάσισε πως οι transgender αθλήτριες μπορούν να πάρουν μέρος ως γυναίκες, με την προϋπόθεση ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης τους είναι κάτω από 10 νανογραμμομόρια ανά λίτρο για τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από τους αγώνες.
Το 2018 η ομοσπονδία Άρσης Βαρών της Αυστραλίας θέλησε να απαγορεύσει στη Χάμπαρντ να πάρει μέρος στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, όμως οι διοργανωτές τη δέχτηκαν.
Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!
Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη