Λόρελ Χάμπαρντ: Η πρώτη transgender σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Η αρσιβαρίστρια Λόρελ Χάμπαρντ θα γίνει η πρώτη transgender αθλήτρια που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ηnπρώτη transgender αθλήτρια που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι έγινε η αρσιβαρίστρια Λόρελ Χάμπαρντ.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας είπε πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Άρσης Βαρών άλλαξε την προκριματική διαδικασία λόγω της πανδημίας με τη Χάμπαρντ να είναι σε θέση να προκριθεί. Να θυμίσουμε ότι η Χάμπαρντ το 2017 κέρδισε αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και είναι 16η στην παγκόσμια κατάταξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από το 2015 έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν η ΔΟΕ αποφάσισε πως οι transgender αθλήτριες μπορούν να πάρουν μέρος ως γυναίκες, με την προϋπόθεση ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης τους είναι κάτω από 10 νανογραμμομόρια ανά λίτρο για τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από τους αγώνες.

Το 2018 η ομοσπονδία Άρσης Βαρών της Αυστραλίας θέλησε να απαγορεύσει στη Χάμπαρντ να πάρει μέρος στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, όμως οι διοργανωτές τη δέχτηκαν.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα