Λύτρα ζητούν οι χάκερς που χτύπησαν τον Δήμο Θεσσαλονίκης – Πεσμένη η ιστοσελίδα

Κυβερνοεπίθεση τύπου ransomware, που δηλαδή απαιτεί την καταβολή λύτρων για να επιτραπεί ξανά η πρόσβαση στα δεδομένα του, δέχτηκε από τους χάκερς ο δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ τα ηλεκτρονικά του συστήματα παραμένουν ανενεργά, όπως και η ιστοσελίδα του.

Για τις ενέργειες αποκατάστασης του προβλήματος, αλλά και για τον εκτιμώμενο χρόνο που θα διαρκέσουν, μίλησε στο GRTimes.gr o αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής.

Αρκετά δύσκολη αποδεικνύεται η αποκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων και του δικτύου του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε από άγνωστους χάκερς χθες τα ξημερώματα.

Όπως έγινε γνωστό, το είδος της επίθεσης είναι το ransomware, ένα κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιείται για εκβιασμούς και το οποίο “κλειδώνει” την οθόνη ή κρυπτογραφεί τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο δίσκο, ενώ στη συνέχεια εμφανίζει με τη μορφή μηνύματος μια απαίτηση καταβολής λύτρων, συνήθως σε κρυπτονισμάτα όπως το Bitcoin.

Η επίθεση στον δήμο Θεσσαλονίκης «κλείδωσε» άγνωστο μέχρι στιγμής ποσοστό αρχείων, ενώ το ακριβές μέγεθος της ζημιάς δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, με πολλές υπηρεσίες του δήμου να συνεχίζουν να έχουν προβλήματα στη λειτουργία τους, ενώ σήμερα η ιστοσελίδα του δήμου ήταν «πεσμένη».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ GRTimes.gr

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!


Πηγή
Author: Ομάδα Best News

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα