Μάρτιος γεμάτος εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου: Το αναλυτικό πρόγραμμα των Live Streaming μεταδόσεων | Δελτία Τύπου | Ο Δήμος |

 

Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

 

Χορός, τραγούδι, ειδικά αφιερώματα, Έλληνες δημιουργοί αλλά και μουσική δωματίου, συνθέτουν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό παζλ εκδηλώσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, μέσα από τις Live Streaming μεταδόσεις του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου!

Από την σκηνή «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του ΠΣΚΗ θα περάσει μια πλειάδα εξαίρετων καλλιτεχνών, οι οποίοι, με τις ερμηνείες τους, είναι βέβαιο ότι θα ταξιδέψουν το κοινό που θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις μέσα από την επίσημη σελίδα ιστοσελίδα του ΠΣΚΗ https://www.cccc.gr/gr/live-streaming.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Μαρτίου 2021

Σάββατο 6 Μαρτίου, ώρα 21:00: ΤANGO EMOTION

Κύκλος | Χορός

H παράσταση Tango Emotion, επιχειρεί μία μύηση στην μαγεία του Αργεντίνικου tango: έρωτας, πάθος, αγάπη, η θλίψη του αποχωρισμού και η γαλήνη μιας τρυφερής αγκαλιάς, ισορροπούν επί σκηνής. Αποτελούμενο από τον Θωμά Κοντογιώργη (πιάνο), τον Λευτέρη Γρίβα (μπαντονεόν), τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο (βιολί), τον Αλέξανδρο Δεσποτίδη (κιθάρα) και τον Χάρη Παζαρούλια (κοντραμπάσο), το βραβευμένο μουσικό σύνολο Quinteto TANGartO, συνοδεύει ένα ξεχωριστό χορευτικό ζευγάρι που αποτελείται από την Κατερίνα Σκουτέλη και τον Μιχάλη Σουβλέρη, καθώς και τον τενόρο Αντώνη Κορωναίο, σε ένα μουσικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από το παθιασμένο Αργεντίνικο tango, όπως αποτυπώνεται στις συνθέσεις των Lalo Schifrin, Carlos Garcia (1914-2006), Αstor Piazzolla (1921-1992), Mariano Mores (1918-2016), Rosita Melo (1897-1981), Francisco Canaro (1888-1964), Leopoldo Federico (1927-2014), Carlos Gardel (1890-1935), Κurt Weill (1900-1950) και Κώστα Καπνίση (1920-2007). 

Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

Τρίτη 8 Μαρτίου, ώρα 21:00: Ημέρα Γυναίκας, Γραφής Γεννήματα

Κύκλος | Αφιέρωμα: Ημέρα της Γυναίκας

Αποσπάσματα από έργα Ελληνίδων συγγραφέων και ποιητριών, χρονολογημένα από την Επανάσταση του Ελληνικού Έθνους μέχρι και τις μέρες μας, συνθέτουν το αφιέρωμα στην Γυναίκα της φετινής χρονιάς, που αποδίδουν η ηθοποιός Σοφία Δερμιτζάκη και η πιανίστα Λίλλυ Δάκα. Η προβολή της παράστασης συνοδεύεται από συγχρονισμένη γραπτή απόδοση των κειμένων (υποτιτλισμός). 

Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

Σάββατο 13 Μαρτίου, ώρα 21:00: Νίκος Παπαδογιώργος: The Art of Song

Κύκλος | Έλληνες δημιουργοί

Ο συνθέτης, ενορχηστρωτής και πιανίστας Νίκος Παπαδογιώργος, παρουσιάζει μία επιλογή των τραγουδιών που συνέθεσε στην περίοδο των οχτώ τελευταίων ετών. Με τον Νίκο Παπαδογιώργο στο πιάνο συμπράττουν οι εξαιρετικές ερμηνεύτριες Νεφέλη Φασούλη και Άννυ Φασσέα και οι μουσικοί Μιχάλης Καταχανάς (βιόλα), Ευάγγελος Κατσαρέλης (τρομπέτα & φλικόρνο), Ζαχαρίας Ταρπάγκο (φλάουτο & άλτο φλάουτο) και Γιώργος Ντάνης (κοντραμπάσο).  

Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

Σάββατο 20 Μαρτίου, ώρα 21:00: Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης: Και του καιρού και πάντα

Κύκλος | Έλληνες δημιουργοί

Παιδί της παράδοσης και ανήσυχος δημιουργός του σύγχρονου τραγουδιού, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης τολμά να πειραματιστεί και να χρησιμοποιήσει σύγχρονες μουσικές φόρμες, δημιουργώντας το προσωπικό του ύφος.

Με συντροφιά την Κρητική λύρα και μουσικούς συνοδοιπόρους του τον Μιχάλη Παχάκη (λαούτο, τζουράς), τον Αλέξανδρο Κανακάκη (πνευστά), τον Δημήτρη Νεονάκη (ηλεκτρική κιθάρα), τον Μιχάλη Μπουτσάκη (κοντραμπάσο), τον Μιχάλη Δασκαλάκη (ακουστική κιθάρα) και τον Νικόλα Χριστόπουλο (τύμπανα), ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, βρίσκεται στη σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου για μια μοναδική μουσική παράσταση, βασισμένη στο έργο του και σε επιλεγμένες αναφορές στην μουσική μας παράδοση. 

Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

Πέμπτη 25 Μαρτίου, ώρα 21:00: Zorzes Katris: Η Ελλάδα του Φωτός 

200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΟΣ 

Μαρία Κόκκα | σοπράνο 

Σίμος Χριστοδούλου | αφηγητής 

Zorzes Katris | σύνθεση, ενορχήστρωση, εκτέλεση και χρήση μουσικής τεχνολογίας Ο βραβευμένος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής Zorzes Katris, έρχεται στην μεγάλη σκηνή της Αίθουσας «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» παρουσιάζοντας ένα οπτικοακουστικό θέαμα – αφιέρωμα, για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, όπου ο μαγικός κόσμος της οθόνης και της επικής μουσικής, συνυφαίνουν τον ηρωισμό με την ανθρώπινη ελευθερία. Ένας εναλλασσόμενος κύκλος επικής και λυρικής μουσικής, με μοναδικούς ερμηνευτές όπως η σοπράνο Μαρία Κόκκα και ο ηθοποιός Σίμος Χριστοδούλου, αλλά και με τον ίδιο τον συνθέτη επί σκηνής, να συνδέεται μουσικά με την παράλληλη δράση της κινηματογραφικής προβολής.

Η προβολή της παράστασης συνοδεύεται από συγχρονισμένη γραπτή απόδοση των κειμένων (υποτιτλισμός). 

Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

Σάββατο 27 Μαρτίου, ώρα 21:00: Romance and Passion

Κύκλος | Μουσική δωματίου 

Γιάννης Γεωργιάδης | βιολί  

Σταύρος Δρίτσας | πιάνο

Ρομαντισμός και Πάθος: δυο έννοιες – κλειδιά στα χέρια του μουσικού που περιπλανάται στο μεταίχμιο του 19ου με τον 2oό αιώνα. Το βιολί και το πιάνο, οι δυο «βασιλείς των οργάνων» συναντιούνται, σε καλειδοσκοπικό πρόγραμμα, με μουσικές μινιατούρες που μας ταξιδεύουν από την ρομαντική κεντρική Ευρώπη των Johannes Brahms (1833–1897) και Fritz Κreisler (1875-1962), στην φλογερή Ισπανία του Manuel de Falla (1876-1946)και από την σλαβική ψυχή των Frederic Chopin (1810-1849) και Josef Suk (1874–1935), στην γεμάτη πάθος Αργεντινή του Αstor Piazzolla (1921-1992). 

Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

Για όλες τις εκδηλώσεις, έχει ξεκινήσει η διαδικασία προπώλησης εισιτηρίων μέσα από το viva.gr, με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN | A Star Alliance Member

Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου | ΠΣΚΗ

Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. παρουσιάζουν το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού και τεχνών, καρπό μιας πολύχρονης και πολυπρόσωπης προσπάθειας, που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Κρήτης – και όχι μόνο! Περιηγηθείτε ηλεκτρονικά και δείτε όλους τους χώρους του ΠΣΚΣΗ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.cccc.gr/gr/360.

Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα