Μέλος του Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας ορίστηκε η Αντιδήμαρχος κ. Σοφία Μαυρίδη | Δήμος Ασπροπύργου

Μέλος του Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (ΣΣΠΑΕ) της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως ορίστηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου κ.  Σοφία Μαυρίδη.

Στόχος του Συμβουλίου είναι η υποβολή εισηγήσεων – γνωμοδοτήσεων προς το Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  (Κ.Σ.Ε.Ε.Κ.) για θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ιδιαίτερα  για τους τομείς και τις ειδικότητες που πρέπει να λειτουργήσουν στα δημόσια Ι.Ε.Κ., Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας, ΕΠΑ.Λ., δημόσιες Ε.Σ.Κ και ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., καθώς και τα ειδικά μαθήματα, τα προγράμματα και τις δραστηριότητες, πέραν του εγκεκριμένου κορμού μαθημάτων, εφόσον τεκμηριωμένα αποσκοπούν στην ενίσχυση του αναπτυξιακού χαρακτήρα της Περιφέρειας.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου η κ. Μαυρίδη επεσήμανε την σπουδαιότητα του ρόλου του, υπογραμμίζοντας ότι: «Αρχικά, θα πρέπει να γίνει μια λεπτομερής καταγραφή των προβλημάτων που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια στη σχέση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας στην χώρα μας. Η καταγραφή των προβλημάτων θα βοηθήσει στην  διατύπωση  προτάσεων για την επανασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και την απόδοση της δημόσιας δαπάνης στην εκπαίδευση».

Στην πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιώργος Βούτσινος.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα