Μέχρι και την Κυριακή προβολές του 23ου ΦΝΘ στο Τζένη Καρέζη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά ανακοινώνει ότι συνεχίζονται μέχρι και την Κυριακή οι προβολές ταινιών στο Σινέ Τζένη Καρέζη, στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Οι προβολές πραγματοποιούνται με όλα τα υγειονομικά μέτρα που υποδεικνύουν οι αρμόδιοι φορείς για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Τα εισιτήρια για τις προβολές στα θερινά σινεμά εκδίδονται αποκλειστικά μέσω Internet στο www.filmfestival.gr και στο www.viva.gr Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ

(ώρα προβολής 21:30)

Παρασκευή 2 Ιουλίου

Χαμένα παιδιά / Lost Boys

Σκηνοθεσία: Γιόνας Νέβοοβεν, Σάντρι Τζεντικάγια / Joonas Neuvonen, Sadri Cetinkaya

Φινλανδία – 2020, 99΄

Τρεις φίλοι ταξιδεύουν στη Νοτιοανατολική Ασία για την πρεμιέρα της ταινίας τους με θέμα τους τοξικομανείς στο Ροβανιέμι, όμως μόνο ο ένας τους επιστρέφει: το ατελείωτο πάρτι που ακολούθησε την επιτυχία της προβολής τούς μεταμορφώνει από αθάνατους σε θνητούς… Τι συνέβη σ’ αυτό το τελευταίο ταξίδι; Μπορεί άραγε η απάντηση να βρίσκεται στο βιντεοσκοπημένο υλικό εκείνων των ημερών ή υπάρχουν επιπλέον στοιχεία που πρέπει να έρθουν στο φως προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση; Η ταινία είναι η μυστηριώδης και δραματική εξιστόρηση μιας παρανοϊκής διαδρομής στα έγκατα του υποκόσμου της Καμπότζης, η οποία μυεί τον θεατή στους σκοτεινότερους λαβυρίνθους της ανθρώπινης ψυχής.


Σάββατο 3 Ιουλίου

Το πιο όμορφο αγόρι του κόσμου / The Most Beautiful Boy in the World

Σκηνοθεσία: Κριστίνα Λίντστρεμ, Κριστιάν Πέτρι / Kristina Lindström, Kristian Petri

Σουηδία – 2021, 94΄

Πενήντα χρόνια μετά την πρεμιέρα της ταινίας Θάνατος στη Βενετία, ο Μπιορν Άντρεσεν, ο πρώην έφηβος σταρ που ενσάρκωσε τον θρυλικό Τάτζιο στο αριστούργημα του Βισκόντι, μας παρασέρνει σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι προσωπικών αναμνήσεων, κινηματογραφικής ιστορίας, αστερόσκονης και τραγωδίας, πιθανότητα στην τελευταία απόπειρα του ηθοποιού να ξαναβρεί τον δρόμο του.


Κυριακή 4 Ιουλίου

Στο κυνήγι της παιδικής ηλικίας / Chasing Childhood

Σκηνοθεσία: Μάργαρετ Μάνζερ Λουμπ, Ίντεν Γουάρμφελντ / Margaret Munzer Loeb, Eden Wurmfeld

ΗΠΑ – 2020, 80΄

Στον σημερινό κόσμο του αυστηρά δομημένου παιδικού χρόνου, του «κινδύνου των αγνώστων» και του «γονέα-ελικόπτερο», το αμέριμνο παιδικό παιχνίδι έχει εξαφανιστεί, δίνοντας τη θέση του σε ένα άγχος και μια κατάθλιψη άνευ προηγουμένου. Με σοβαρότητα και σεβασμό, η ταινία παρακολουθεί εκπαιδευτικούς και μεταμελημένους «γονείς-ελικόπτερα», που αναζητούν και προτείνουν λύσεις για την ανατροφή παιδιών με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία, αποκαθιστώντας μέρος της χαράς και της αμεριμνησίας της παιδικής ηλικίας.


Πληροφορίες για το Σινέ Τζένη Καρέζη

Το θερινό σινεμά ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ του Δήμου Παύλου Μελά, βρίσκεται στις οδούς Φιλίππου και Μαυρομιχάλη στην Πολίχνη, αγκαλιά με το δασάκι της Ελπίδος και δίπλα στο Πάρκο Κρύας Βρύσης, σε μια μαγευτική τοποθεσία, μέσα στον αστικό ιστό, αλλά και κυκλωμένο από ένα υπέροχο περιβάλλον πρασίνου, όπου το γιασεμί και το αγιόκλημα αναβλύζουν νοσταλγία άλλων εποχών. Επαναλειτούργησε το καλοκαίρι του 2015 μετά από ένα μικρό διάλειμμα και επανέφερε την πολιτιστική δροσιά στις νύχτες του κοινού που ασπάζεται την κουλτούρα των θερινών προβολών. Διαθέτει χώρο για δωρεάν στάθμευση και είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ.

Πως θα έρθετε

Από το κέντρο της Θεσσαλονίκης ο χώρος προσεγγίζεται κυρίως μέσω της οδού Λαγκαδά. Στο ύψος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στην είσοδο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, επιλέγετε την οδό Δαβάκη προς Πολίχνη, στο ΄΄τρίγωνο΄΄ της Πολίχνης συνεχίζετε δεξιά στην οδό Ελπίδος και στη διασταύρωση με Φιλίππου (Πολιτιστικό Κέντρο Πολίχνης) στρίβετε αριστερά και στο ύψος της Μαυρομιχάλη, δεξιά βρίσκεται το πάρκο με το θερινό κινηματογράφο.

Από την περιφερειακή, ο κινηματογράφος μας προσεγγίζεται μέσω του κόμβου Νοσοκομείων Παπαγεωργίου – 424 (είσοδος Πολίχνης) και ακολουθώντας την οδό Αγνώστου Στρατιώτη, στο ύψος του πρώην Δημαρχείου Πολίχνης, στη διασταύρωση με την Αγίου Παντελεήμονος, στρίβετε αριστερά και αμέσως μετά δεξιά στην οδό Θεόκλητου Καρυπίδη που οδηγεί στο πάρκο του θερινού σινεμά.

Η πρόσβαση είναι εύκολη και με τις αστικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΘ, δρομολόγια

Νο 35 Μετέωρα, στάση Πευκάκια και Νο 29 Πολίχνη, στάσεις Πάρκο Κρύας Βρύσης, Αγίου Παντελεήμονος, Πρώην Δημαρχείο.


ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης διεξάγεται με ασφάλεια, εφαρμόζοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα που υποδεικνύουν οι αρμόδιοι φορείς για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού:

*Οι αίθουσες του Φεστιβάλ λειτουργούν με μειωμένη πληρότητα, εξασφαλίζοντας

τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των θεατών.

*Οι αγορές εισιτηρίων πραγματοποιούνται αποκλειστικά online.

*Πριν από κάθε προβολή γίνεται επιμελής απολύμανση των κινηματογράφων.

*Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Φεστιβάλ και καθ’

όλη τη διάρκεια των προβολών.

*Οι κινηματογράφοι ανοίγουν 1 ώρα πριν από την έναρξη της προβολής. Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

*Παρακαλούμε να τηρείτε τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

*Κατά τη διάρκεια της προβολής δεν πραγματοποιείται διάλειμμα. Αν επιθυμείτε να

προμηθευτείτε κάτι από το κυλικείο, παρακαλούμε να το φροντίσετε πριν από την

έναρξη της προβολής.


ΠΡΟΒΟΛΕΣ ONLINE

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει διαδικτυακά σε όλη την Ελλάδα: Συνολικά 142 ταινίες του προγράμματος θα προβληθούν online, μέσω της πλατφόρμας online.filmfestival.gr, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να τις παρακολουθήσει από όπου και αν βρίσκεται.

Πώς βλέπω ταινίες:

*Μπείτε στο online.filmfestival.gr

*Δημιουργήστε έναν λογαριασμό, αν δεν έχετε ήδη, επιλέγοντας Create account στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης. Συμπληρώνετε το όνομα, το email και τον κωδικό που επιθυμείτε.

*Βρείτε την ταινία που σας ενδιαφέρει είτε μέσω αναζήτησης είτε από τις λίστες ανά τμήμα που θα βρείτε στο κεντρικό μενού. Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη μόνο στην Ελλάδα για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

*Επιλέγοντας να δείτε μία ταινία, εμφανίζεται η τιμή του εισιτηρίου (3€) και μπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας προκειμένου να ολοκληρωθεί η πληρωμή. Επιβεβαίωση της συναλλαγής λαμβάνετε και μέσω email. Μπορείτε τώρα να παρακολουθήσετε την ταινία που επιλέξατε!

*Οι ταινίες θα προβληθούν μέσα στο διάστημα 24 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου μέχρι εξαντλήσεως των εισιτηρίων.

*Πατήστε Play Now ώστε να ξεκινήσει η προβολή. Από τη στιγμή που θα πατήσετε Play Now έχετε 24 ώρες να δείτε την ταινία.

*Σε περίπτωση που δεν ολοκληρώσετε την προβολή στο διάστημα των 24 ωρών, το εισιτήριο λήγει.

*Μείνετε συντονισμένοι καθημερινά για τη διαθεσιμότητα των ταινιών.

*Θα είμαστε στη διάθεσή σας κάθε μέρα 10:00 με 24:00 μέσω live chat για να απαντήσουμε σε ερωτήσεις και απορίες.

Εισιτήρια για τις online προβολές στο online.filmfestival.gr. Τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ.

Masterpieces by Mastercard: Ανακαλύψτε δέκα επιλεγμένες ταινίες από το πρόγραμμα του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, σε ένα ξεχωριστό πακέτο σε προνομιακή τιμή για μια κινηματογραφική εμπειρία με την υπογραφή της Mastercard. Τιμή πακέτου: 20 ευρώ.


Το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης γίνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του προγράμματος ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας 2014-2020 και του προγράμματος MEDIA. Πολύτιμη είναι η στήριξη της ΕΡΤ, της COSMOTE TV Mεγάλου Xορηγού του Φεστιβάλ, της Alpha Bank χορηγού προσβασιμότητας, της Mastercard επίσημης κάρτας πληρωμών, της Aegean επίσημου αερομεταφορέα, της Fischer χορηγού βραβείων κοινού και της ΒΕΛΜΑΡ χορηγού μετακίνησης. Ευχαριστούμε τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και τις ταινίες μπορείτε να βρείτε στο www.filmfestival.gr Όλα τα συλλεκτικά είδη και οι εκδόσεις του Φεστιβάλ είναι διαθέσιμα στα δύο φυσικά πωλητήρια (Box στην Πλατεία Αριστοτέλους, Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) και στο e-shop του Φεστιβάλ.


ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ

Η οπτική ταυτότητα του 23ου ΦΝΘ με έργα της φωτογράφου Όλγας Δέικου


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα