Μήνυμα Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Για εμάς εδώ στη Ρόδο, στο ακριτικό Αιγαίο, στις εσχατιές της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση έχει πολλαπλή συμβολική, αλλά και ουσιαστική αξία.

Η θυσία των ηρώων της εθνικής παλιγγενεσίας, σφυρηλατεί το ακμαίο ηθικό και το υψηλό φρόνημα των ακριτών, έναντι υπαρκτών και δυνητικών απειλών, που αντιμετωπίζουμε σήμερα, μέσα σε μια ταραγμένη συγκυρία για την Ανατολική Μεσόγειο.

Το 1821 ήταν, είναι και θα είναι το διαχρονικό παράδειγμα, πως ενωμένοι μπορούμε να μεγαλουργούμε, όσο μεγάλη κι αν είναι η πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Τιμούμε το παρελθόν, αντλώντας τα διδάγματά του και κοιτάζοντας κατάματα τις προκλήσεις.

Σήμερα καλούμαστε να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, για να βγούμε από την περιπέτεια της πανδημίας, και να εργαστούμε για το μέλλον ανάπτυξης του τόπου μας. Η καλύτερη ασπίδα, απέναντι σε κάθε μορφής πρόκληση, είναι η ανάπτυξη. Η πρόοδος, η ευημερία, οι ευκαιρίες να μένουν τα παιδιά μας στον τόπο τους.

Σε αυτή τη μεγάλη συλλογική προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Ενωμένοι, συνεισφέροντας ο καθένας μας από το δικό του πόστο ευθύνης, και όλοι μαζί για τη Ρόδο μας, μπορούμε να εγγυηθούμε τη γρήγορη ανάκαμψη και τη βιώσιμη ανάπτυξη στον τόπο μας.

Είναι το ιστορικό στοίχημα της γενιάς μας. Κι έχουμε ιερό χρέος να το κερδίσουμε.

Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους!


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα