Μία από τις πιο σοβαρές πειρατείες στο Facebook: Διαρροή δεδομένων 625.000 Ελλήνων

Μια από τις πιο σοβαρές πειρατείες παγκοσμίως που έχουν γίνει στα social media! Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 553 εκατ. χρηστών του Facebook  σε όλον τον κόσμο

Προσωπικά δεδομένα όπως αριθμός κινητού τηλεφώνου, οικογενειακή κατάσταση, τόπος διαμονής, επάγγελμα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.α., τα οποία αφορούν σε 553.000.000 χρήστες του Facebook παγκοσμίως κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν και περίπου 620.000 Έλληνες. Ονόματα διασήμων, κυρίως από τον καλλιτεχνικό χώρο, εντοπίζονται στο σχετικό αρχείο, το οποίο έχουν κοινοποιήσει οι άγνωστοι χάκερ.

Αν αναλογιστεί κανείς πως στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 4 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, πρόκειται για έναν στους επτά περίπου χρήστες στην Ελλάδα.

Λίστα με τα προσωπικά δεδομένα χρηστών του Facebook
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πιο σοβαρές ψηφιακές πειρατείες!!!

Το χακάρισμα των προσωπικών δεδομένων χρονολογείται από το 2019.

Η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα περιλαμβάνει τον αριθμό τηλεφώνου, τα ID του Facebook (ένας μοναδικός αριθμός που αφορά σε συγκεκριμένο χρήστη), το πλήρες όνομα των χρηστών, αλλά και διευθύνσεις, ημερομηνίες γενεθλίων, βιογραφικά στοιχεία, στοιχεία της επαγγελματικής τους ζωής κ.α.

Το Facebook δηλώνει ότι «η συγκεκριμένη διαρροή οφειλόταν σε ένα κενό, το οποίο έχουμε κλείσει, ήδη από τον Αύγουστο του 2019. Τα δεδομένα που κυκλοφόρησαν είναι παλιά».

Τι είναι το phishing 


Πηγή
Author: Ομάδα Best News

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα