Μία Γυναίκα – Χίλια Πρόσωπα: Ο Θάνος Ασκητής στο «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» Ασπροπύργου ένεκεν της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας | Δήμος Ασπροπύργου

Κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικολάου Μελετίου, σήμερα, Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, στο πλαίσιο των διαλέξεων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Ασπροπύργου, μίλησε κεκλεισμένων των θυρών, ένεκεν των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του COVID-19, ο Δρ.  Θάνος Ασκητής, Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο EUC (European University of Cyprus),  Πρόεδρος στο Ινστιτούτο Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, πρώην Βουλευτής Αθηνών και πρώην επιστημονικός συνεργάτης ψυχικής υγείας του Υπουργείου Παιδείας.

Η ομιλία του Δρ. Ασκητή, με τίτλο «Μία Γυναίκα – Χίλια Πρόσωπα» ανέδειξε τον κεντρικό ρόλο της γυναίκας στη διαμόρφωση της οικογένειας από την αρχαιότητα,  τον καταλυτικό της ρόλο στους ιστορικούς και κοινωνικούς αγώνες από την μεταπολεμική περίοδο έως σήμερα, τις βιολογικές, ψυχικές και συναισθηματικές της ανάγκες, τις πολλές διαφορετικές της ιδιότητες και κατέληξε στο συμπέρασμα πως μία υγιής σωματικά και ψυχικά γυναίκα, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην κοινωνική και παγκόσμια ειρήνη.

Η ομιλία θα μεταδοθεί σήμερα, Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021 στο κανάλι «Attica TV» στις 21:00.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα