Μαθήματα ΚΑΡ.Π.Α. και χρήσης απινιδωτήσε προπονητές και γυμναστές ομάδων

Με πρωτοβουλία του Οργανισμού Πολιτισμού Πρόνοιας και Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης, διασώστριες της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας, παρέδωσαν μαθήματα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α.) σε γυμναστές και προπονητές ομάδων που κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

Η σωστή χρήση των απινιδωτών που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Κατερίνης σε αθλητικούς χώρους, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στο να σωθεί ένας συνάνθρωπός μας που ίσως, αντιμετωπίσει πρόβλημα κατά τη διάρκεια της άθλησής του. Τα μαθήματα διεξήχθησαν στο Β’ ΔΑΚ «Θεόδωρος Διαμαντόπουλος» με ικανοποιητική συμμετοχή.

«Σε μια άτυχη στιγμή, ο πρώτος που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή ενός αγώνα, είναι ο γυμναστής. Επενδύουμε στην πρόληψη, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη σωστής ενημέρωσης και για αυτό συμβάλουμε στην επιμόρφωσή των γυμναστών, στη χρήση του απινιδωτή» δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Γιώργος Τσιαλός, δήλωσε ότι ο Δήμος Κατερίνης, δεν αρκείται στην τοποθέτηση των απινιδωτών σε αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς επιδιώκει και την επιμόρφωση των ανθρώπων που ενδεχομένως πρώτοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα καρδιοαναπνευστικό περιστατικό. «Παρέχουμε τα μέσα και τα εφόδια, ώστε να υπάρξει σωστή χρήση και άρα θετικό αποτέλεσμα» τόνισε ο κ. Τσιαλός. Ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στην ενημερωτική δράση «τους ανθρώπους του αθλητισμού», αλλά και τις διασώστριες Αθήνα Γεραριδου και Χριστίνα Μπέζα που, όπως υπογράμμισε, «με προθυμία παρέδωσαν μαθήματα ζωής».


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα