Μεγάλη η συμμετοχή των Αρτινών στις δράσεις του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με θέρμη και ευαισθητοποίηση, ανταποκρίθηκαν οι Αρτινοί στις δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο 5 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες συμβολικές δράσεις, σε όλο το εύρος του Δήμου. Ειδικότερα, έγιναν δεντροφυτεύεις, στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου, στην Ροδαυγή, δημιουργήθηκαν  πράσινες γωνιές στην πόλη, ενώ καθαρίστηκαν τα μονοπάτια στο λόφο της Περάνθης και στην Ροδαυγή  με την πολύτιμη βοήθεια Συλλόγων και δημοτών.

Αλλά και μέσα στην πόλη, δεν έλειψαν οι δράσεις που παρακινούσαν τους πολίτες να σκεφτούν το νόημα αυτής της ημέρας. Οικολογικές τσάντες με ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση μοιράστηκαν στην κεντρική πλατεία, μαζί με αρωματικά φυτά.  Παράλληλα,  οι υπηρεσίες Καθαριότητας και Τεχνικών Έργων  του Δήμου τοποθέτησαν 40 νέους μικρούς κάδους, σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Για όλα τα παραπάνω, ξεχωριστή ήταν η συνδρομή του Συλλόγου Δρομέων Άρτας, του Ορειβατικού Συλλόγου Άρτας και του Σώματος Προσκόπων Ελλάδας (Παράρτημα Άρτας) αλλά και των δημοτών, τους οποίους ο Δήμαρχος ευχαριστεί προσωπικά.

Φυσικά, συνέβαλαν τα μέγιστα και τα στελέχη της Υπηρεσίας Πρασίνου, της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Το σχόλιο του Δημάρχου, Χρήστου Τσιρογιάννη σχετικά:

«Στην Άρτα η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι μια καλή ευκαιρία όχι για να θυμηθούμε τον σεβασμό που οφείλουμε στη φύση. Αλλά για να γιορτάσουμε όλοι μαζί, όσα καθημερινά κάνουμε για να είναι η πόλη μας καθαρή και περιποιημένη.

Ο Δήμος, οι υπηρεσίες, οι εθελοντικές οργανώσεις, οι δημότες σήμερα συμμετείχαμε όλοι μαζί στις δράσεις ευαισθητοποίησης. Και αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα, που θα μπορούσαμε να εκπέμψουμε: το περιβάλλον μας αφορά όλους εξίσου- μαζί το προστατεύουμε όλοι εξίσου.  Ο Δήμος μας υλοποίει δράσεις και έργα προστασίας του περιβάλλοντος καθόλη την διάρκεια του χρόνου, ώστε να το παραδώσουμε όσο γίνεται καλύτερο στις επόμενες γενιές».


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα