Με επισημότητα η τιμήθηκε επέτειος της Μάχης της Κρήτης από το Δήμο Φυλής και το Σύλλογο Κρητών Άνω Λιοσίων- Ζεφυρίου – Δήμος Φυλής

Με επισημότατα, αλλά με αυστηρή τήρηση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας τιμήθηκε, το πρωί της Κυριακής 23 Μαΐου 2021, από το Δήμο Φυλής και το Σύλλογο Κρητών Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ», η 80η επέτειος από τη Μάχη της Κρήτης.

Η εκδήλωση άρχισε με προσέλευση της σημαίας του Συλλόγου, ενώπιον του Μνημείου Πεσόντων στην Πλατεία Ηρώων (Δημαρχείου) Άνω Λιοσίων, με ριζίτικα τραγούδια, που απέδωσαν το θρήνο για την απώλεια των πεσόντων υπερασπιστών της Κρήτης. Θρήνος που, αμέσως μετά, εξελίχθηκε σε λεβέντικο «Πεντοζάλη» κι αποτέλεσε την ενδεδειγμένη εισαγωγή στο κυρίως πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Μια εκδήλωση λιτή κι απέριττη, αλλά μεστή περιεχομένου. Άρχισε με την επιμνημόσυνη δέηση που έψαλε ο, εξ αγχιστείας Κρητικός, π. Άγγελος Κανέλλος, εφημέριος του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσας Ζεφυρίου. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή κι η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στεφάνια στο Μνημείο κατέθεσαν εκ μέρους: της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Δυτ. Αττικής Γεώργιος Λιάκος, του Δήμου Φυλής ο, Κρητικός στην καταγωγή, Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης και του Συλλόγου Κρητών Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου η Πρόεδρος του Δ.Σ. Κωνσταντίνα Στεφανουδάκη.

Προηγουμένως η Πρόεδρος αναφέρθηκε, εν συντομία, στο χρονικό των γεγονότων, πλέκοντας το εγκώμιο των μαχητών της Κρήτης, χάρη στην ηρωική αντίσταση των οποίων καθυστέρησε η εκστρατεία των Γερμανών στη Ρωσία, επηρεάζοντας σημαντικά την έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχή να τιμάται, εφεξής, η επέτειος με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στον ηρωισμό και στην αυταπάρνηση των υπερασπιστών της Μεγαλονήσου.

 


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα