Με σημαίες του Πόντου στο γραφείο του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη οι πρωταθλητές της πάλης Γιώργος Κουγιουμτσίδης & Γκίβι Μπλιάτζε

Τους αθλητές του Παλαιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας Γιώργο Κουγιουμτσίδη και Γκίβι Μπλιάτζε υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης. Οι δύο αθλητές ποντιακής καταγωγής δέχτηκαν τα συγχαρητήρια από τον κ. Δεμουρτζίδη για τη σπουδαία αγωνιστική τους παρουσία και τις διακρίσεις που έλαβαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Εφήβων που διεξήχθη στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας.

Πιο συγκεκριμένα, το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 79κ. κατέκτησε ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Ο Ελληνας πρωταθλητής έχασε πραγματικά στις λεπτομέρειες το χρυσό μετάλλιο από τον Ρώσο Ασλούεφ με σκορ 3-1. Αυτό όμως που είναι πολύ σημαντικό, είναι η καθιέρωση πλέον του Γιώργου στο υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο, καθώς «το φαινόμενο της ελληνικής πάλης» κατακτά μετάλλιο σε τρίτη μεγάλη διοργάνωση.

Στους «8» σταμάτησε η πορεία του Γκίβι Μπλιάτζε στην κατηγορία των 92κ. Ο Ελληνας πρωταθλητής προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου πάλεψε με τον Μαργκισβίλι και μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι αναδείχθηκε ισόπαλος 9-9. Δυστυχώς όμως υστέρησε στην ισοπαλία και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Ο Γιάννης Μαρτίδης, ακόμα ένας αθλητής του Παλαιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας, κατέκτησε την 5η θέση στα 57κ. Ο Ελληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε τον Ελβετό Επ στον μικρό τελικό. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1 με τον Ελβετό να παίρνει όμως το μετάλλιο, καθώς όπως και στην περίπτωση του Μπλιάτζε, ο Μαρτίδης υστερούσε στην ισοπαλία.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους αθλητές του Παλαιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας που κατάφεραν και σήκωσαν ψηλά την Ελλάδα ακόμα μια φορά σε διεθνές επίπεδο, δείχνοντας για πολλοστή φορά την καταπληκτική δουλειά που γίνεται στο σύλλογο: «Πολλά μπράβο στους γονείς σας και τους προπονητές σας, γιατί εκτός από σπουδαίους αθλητές, έχουν φροντίσει τα μέγιστα και για τους εξαιρετικούς σας χαρακτήρες. Ο δρόμος που έχετε διαλέξει, ο δρόμος του αθλητισμού, είναι θεωρητικά ο δύσβατος δρόμος. Απαιτεί θυσίες, αφοσίωση, σκληρή προπόνηση απέναντι στα θέλγητρα της εύκολης ζωής και το γεγονός ότι είστε συνειδητοποιημένοι το κάνει ακόμα σημαντικότερο. Η πόλη μας σας ευγνωμονεί. Μας γεμίζετε υπερηφάνεια κι αισιοδοξία για το μέλλον της ελληνικής πάλης και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα. Ως Διοίκηση είμαστε και θα παραμείνουμε δίπλα σας, στηρίζοντας κάθε σας προσπάθεια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δεμουρτζίδης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πιέσεις που ασκούνται εκ μέρους του Δήμου Παύλου Μελά προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε το ιδιαίτερα παραγωγικό για την πόλη άθλημα της πάλης να βρει το δικό του σπίτι, ώστε να αναδειχτούν ακόμα περισσότεροι αθλητές. Μάλιστα, στο σύλλογο και τους αθλητές, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, όντας και ο ίδιος Πόντιος, δώρισε 3 ποντιακές σημαίες λέγοντάς τους τα εξής: «Να κρατάτε πάντα ψηλά την ποντιακή μαζί με την ελληνική σημαία,  τιμώντας έτσι την καταγωγή και τους προγόνους μας. Σας ευχαριστούμε για όλα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη μνεία στη δυναμική που έχει το άθλημα της πάλης στον Δήμο Παύλου Μελά. Οι διακρίσεις που έχουν φέρει οι αθλητές τα τελευταία χρόνια, το έχουν καταστήσεις ιδιαίτερα δημοφιλές στα νέα παιδιά. Επίσης, συζητήθηκε η πιθανότητα διοργάνωσης ενός τουρνουά που θα συγκεντρώσεις αθλητές από όλο τον κόσμο, λόγω της εξαιρετικής εικόνας που έχει η ελληνική πάλη στο εξωτερικό.

Τέλος, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σάκης Λαζαρίδης, ο προπονητής των αθλητών Θέμης Ιακωβίδης, ο Πρόεδρος του Παλαιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας Γρηγόρης Κουγιουμτσίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Αλέξανδρος Κοτανίδης.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα