Με την Συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάση το 3ο Webinar Σύνδεσης Εκπαίδευσης και Εργασίας

Με απόλυτη επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή από μαθητές/τριες, γονείς, εκπαιδευτικούς και φοιτητές, αλλά και συμβούλους επαγγελματικής σταδιοδρομίας, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 06/02/2021, η 3η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Επιχειρηματικότητα: Μία καινοτόμα προσέγγιση στην επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων». Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για τη σύνδεση της εκπαίδευσης και της εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε συνεργασία με τον Δήμο της Νέας Σμύρνης, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων της Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.
Ευχαριστούμε θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθάναση για την τιμή που είχαμε ως επίσημος προσκεκλημένος να απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης και να τοποθετηθεί σε κρίσιμα ζητήματα επιχειρηματικότητας της ελληνικής κοινωνίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά «Η επιχειρηματικότητα είναι μία δυνατή προσπάθεια της κοινωνίας για να ξεπεράσει τα προβλήματα», ανέλυσε τα μέτρα στήριξης και χρηματοδοτήσεων των νεοφυών επιχειρήσεων για την άρση των εμποδίων και για τις δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα Elavate Greece https://elevategreece.gov.gr/el/ για την επιχειρηματικότητα των νέων στο ελληνική οικονομία, η οποία εν μέσω πανδημίας έχει αποδείξει την ξεχωριστή δυναμική σε σχέση με άλλα Ευρωπαϊκά κράτη. Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο αξιότιμος κύριος Υπουργός αναφέρθηκε και σε αναμνήσεις από τη φοίτησή του ως μαθητής στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.
Ευχαριστούμε πολύ τους εξαιρετικούς εισηγητές: κ. Γ. Ιωάννου (Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, κ. Γ. Κορρέ Γ. (Φαρμακοποιό και ιδρυτή της Κορρές Φυσικά Προϊόντα Α.Ε.), κα Ε. Κοντονάσιου (Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικών για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), Δρ. Λ. Δελήγιαννη (μέλος της Εθνικής Ακαδημίας των Η.Π.Α., ιδρύτρια της Sense4me), κ. Γ. Λεβέντη (Διευθύνοντα Εταίρο της Langan Engineering των Η.Π.Α.), όπου μέσα από παραδείγματα και εμπειρίες έδωσαν πολύ χρήσιμες και εποικοδομητικές συμβουλές για τη λήψη αποφάσεων επαγγελματικής σταδιοδρομίας στον τομέα της επιχειρηματικότητας.
Με οδηγό τις ανάγκες της νέας γενιάς για γνώσεις και πληροφορίες από την αγορά εργασίας θα συνεχιστούν και οι επόμενες διαδικτυακές εκδηλώσεις με θεματικές από το ευρύ φάσμα των προκλήσεων, που διαμορφώνονται στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.
Την οργάνωση και τον συντονισμό αυτής της πρωτοβουλίας έχουν αναλάβει η Κα Αργύρη Παναγιώτα (M.Sc, M.Ed), Μαθηματικός στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Υποψήφια Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, και ο Κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Πηγή
Author: NS Admin

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα