Με τις ευλογίες της Εκκλησίας και νέους στόχους ξεκινά η νέα Πολιτιστική χρονιά για τον Σύλλογο Επτανησίων Φυλής – Δήμος Φυλής

Με τις ευλογίες της Εκκλησίας έγινε η έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς για τον Σύλλογο Επτανησίων και φίλων Επτανήσιων Δήμου Φυλής.


Ο αγιασμός τελέστηκε στη φιλόξενη Στέγη του Συλλόγου το μεσημέρι της Κυριακής 24 Οκτωβρίου 2021, από τον Αρχιμανδρίτη του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης Άνω Λιοσίων π. Τίτο Χρήστου, συνεπικουρούμενο από τους πατέρες Άγγελο Κανέλο και Δημήτρη Βουτσά, που έδωσαν τις θερμές ευχές τους μια καλή και δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία και όμορφες δράσεις.

Τον κόσμο καλωσόρισε η Πρόεδρος Επτανησίων Φυλής Κατερίνα Δελλαπόρτα, έχοντας στο πλευρό της σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και αναφέρθηκε επιγραμματικά στις νέες δράσεις των Επτανησίων, που όπως είπε ανοίγουν τα φτερά τους και για συνεργασίες με συλλόγους άλλων δήμων με στόχο την ανταλλαγή πολιτιστικών και φιλανθρωπικών δράσεων.

Εξάλλου, όπως εύστοχα επεσήμανε ο πατέρας Τίτος Χρήστου επαινώντας με λόγια από καρδιάς την θεάρεστη πρωτοβουλία, ο Σύλλογος Επτανησίων Φυλής ήταν από εκείνους που πρωτοστάτησαν το καλοκαίρι στην αλυσίδα αλληλεγγύης της Μητρόπολης, για την στήριξη των πυρόπληκτων συμπολιτών μας που έζησαν δύσκολες στιγμές. Ο π. Τίτος έδωσε τα εύσημα σε όλα τα μέλη του Συλλόγου κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Αντιπρόεδρο Λένα – Κουλούρη Ρόδη, που όπως υπογράμμισε, στηρίζει αθόρυβα με όλες της τις δυνάμεις, συνανθρώπους μας που χρήζουν βοήθειας και αλληλεγγύης.

Η Γραμματέας των Επτανησίων Φυλής Ιωάννα Σουλιώτη αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που δίνει ο Σύλλογος στο κομμάτι του Πολιτισμού μέσα από τον οποίο η ανθρωπότητα εξελίσσεται και πάει μπροστά.

Η κα Σουλιώτη ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Κυριακή ξενικά η εκμάθηση χορών από τις 5 και μισή έως τις 7 το απόγευμα όπως και η δράση της θεατρικής Ομάδας “Ιθάκη” από τις 7 έως τις 8 το βράδυ. Όλες οι δράσεις θα γίνονται στη Στέγη του Συλλόγου, που έχει ευγενώς παραχωρηθεί, από τον Δήμο Φυλής (Λεωφόρος Φυλής 52 Γέφυρα Αττικής Οδού – 2ος Όροφος).

Η Γραμματέας αναφέρθηκε επίσης στο μικρό αλλά ουσιαστικό αφιέρωμα του Συλλόγου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με δυο εμβληματικά έργα ζωγραφικής του σημαντικού Ζακυνθινού ζωγράφου, Διονύσιου Τσόκου, που δεσπόζουν στην αίθουσα, δίπλα από την Ελληνική σημαία, με το έμβλημα του Συλλόγου.

Η Πρόεδρος Κατερίνα Δελλαπόρτα τέλος, ακριβοδίκαιη και με την ευγένεια που χαρακτηρίζει τους νησιώτες, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού καθώς και τον Πρόεδρο Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Φυλής Γιώργο Μαυροειδή αλλά και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που στηρίζουν το έργο του Συλλόγου από τη σύστασή του το 2016 έως και σήμερα.

Τις ευχές τους έδωσαν επίσης όλα τα δραστήρια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που εργάζονται καθημερινά για την πολυσχιδή δράση του Συλλόγου Επτανησίων.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα