ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ – Δήμος Πηνειού

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Πηνειού κ.Ανδρέας Μαρίνος στο μήνυμά του προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες αναφέρει τα εξής:
«Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, γίνεται και φέτος κάτω από δύσκολες υγειονομικές συνθήκες για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αλλά παραμένει αφετηρία αισιοδοξίας και ελπίδας, γεμάτη στόχους και προσδοκίες σε μια διαδρομή συναρπαστική προς την κατάκτηση της γνώσης.
Εύχομαι το νέο σχολικό έτος, να διεξαχθεί και να ολοκληρωθεί υπό καλύτερες συνθήκες υπερβαίνοντας όλα τα εμποδια της υγειονομικής κρίσης. Τα σχολεία μας πρέπει να γίνουν και πάλι πυρήνες μόρφωσης , γνώσης αλλά και κοινωνικοποίησης.
Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι κλειδί για τη λύση των κάθε είδους προβλημάτων και οδός για την υπέρβαση των αδιεξόδων είναι η Παιδεία. Αυτή θα διαμορφώσει τα παιδιά μας σε υπεύθυνους πολίτες , ικανούς να διακρίνουν το σωστό από το λάθος, την αλήθεια από το ψέμμα, το δίκαιο από το άδικο, που θα αγαπούν την Πατρίδα τους, θα σέβονται τον άλλο. Μα το πιο σημαντικό, θα μεταμορφώσουν την μαθητιώσα νεολαία σε υπεύθυνους και δημοκρατικούς πολίτες με ανεπτυγμένο το αίσθημα της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.
Ως Δημοτική Αρχή δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την αγαστή συνεργασία μας με τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την Εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας καθώς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να επιτύχουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την αρτιότερη λειτουργία των σχολείων μας.
Ευχόμενος καλή και αποδοτική χρονιά και με την ευκαιρία της επετείου 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, επιτρέψτε μου ως επίλογο του μηνύματός μου να επιλέξω λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, αδελφικού φίλου του Γαστουναίου οπλαρχηγού Γεωργίου Σισίνη:
«Ζήτω οι σοφοί διδάσκαλοι! Ζήτω η Ελληνική Νεολαία!»


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα