Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά: Παρουσιάστηκε η Μελέτη Βιωσιμότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Παρουσιάστηκε προς έγκριση η Μελέτη Βιωσιμότητας Μακροπρόθεσμου Στρατηγικού Πλάνου Δράσης του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παύλου Μελά,  την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021.

Ο κ. Μάριος Αστερίου, στέλεχος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού, Αστικής Ανάπτυξης & Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τις αποφάσεις στρατηγικού επιπέδου που έχουν ήδη ληφθεί, τα στοιχεία (μελέτες – έργα) που έχουν δρομολογηθεί, τα σενάρια της μελέτης βιωσιμότητας και τα δεδομένα της διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους από τον Οκτώβριο του 2020. Ακολούθησε συζήτηση του σχεδίου, επιλογή του δεύτερου σεναρίου λειτουργίας του ΜΠΠΜ και έγκριση από το Σώμα.

Με δεδομένο ότι το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά αποτελεί σημαντικό δημόσιο αγαθό, η αξιοποίηση και η οικονομική βιωσιμότητά του έχει βαρύνουσα σημασία όχι μόνο για την τοπική κοινωνία του δήμου Παύλου Μελά, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Η Μελέτη Βιωσιμότητας Μακροπρόθεσμου Στρατηγικού Πλάνου του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, συντάχθηκε µε ένα ολοκληρωμένο σκεπτικό περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής βιωσιμότητας και στοχεύει πρώτιστα στην προστασία και διατήρηση της αξίας του αγαθού που προκύπτει από αυτή τη δημόσια επένδυση και τη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών του ΜΠΠΜ στους δημότες και τους επισκέπτες.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα