Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά: υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινά το εμβληματικό έργο

Με τη φράση ‘’Το στρατόπεδο Παύλου Μελά είναι το θεμέλιο, το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά είναι το μέλλον΄΄ ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 στο Κτίριο Χ εντός του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε Κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά».


Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας συνυπέγραψαν την εργολαβική σύμβαση με τον Αθανάσιο Παπανικολάου εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας Δυναμική Έργων Α.Ε. – Τεχνική Ανάπτυξη Α.Τ.Ε.Β.Ε. κηρύσσοντας έτσι την έναρξη μιας νέας εποχής για τον δημόσιο, κοινωνικό χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά που θα συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής, την κοινωνική επίδραση και την οικονομική εξέλιξη.

Οι υπογραφές στη λιτή αλλά μεγίστης σημασίας εκδήλωση σημαίνουν ότι ξεκινούν οι εργασίες στο πρώην στρατόπεδο που θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο της Θεσσαλονίκης με το έργο να έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2023.

«Αγώνες και διεκδικήσεις 30 ετών της κοινωνίας των πολιτών και των εκπροσώπων της σήμερα δικαιώνονται, αποκτούν νόημα και ουσία. Σήμερα το όραμα της διοίκησής μας γίνεται πράξη, οι σχεδιασμοί και οι μακέτες γίνονται απτή πραγματικότητα, η αναβλητικότητα  της  γραφειοκρατίας  μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος και συνέχισε: «Σήμερα, στο βιβλίο που λέγεται Στρατόπεδο Παύλου Μελά βάζουμε σελιδοδείκτη και οι νέες σελίδες του Μητροπολιτικού Πάρκου είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν καινούργιες αράδες από το μελάνι της καινοτομίας και της δημιουργικότητας».

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του στόχου.

«Αυτές τις στιγμές θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του οράματος. Τους Δημάρχους Σταυρούπολης που έγραψαν τα πρώτα γράμματα στη διεκδίκηση του στρατοπέδου, τον αείμνηστο Χρήστο Τσακίρη και τον Σπύρο Μπαρούτα και αυτούς που έβαλαν τα θεμέλια και έριξαν το νερό στον μύλο της υλοποίησης. Τον Δήμαρχο Σταυρούπολης Σάββα Σερασίδη που ήταν σήμερα μαζί μας στην υπογραφή της σύμβασης και τον Δήμαρχο Σταυρούπολης και πρώτο Δήμαρχο Παύλου Μελά Διαμαντή Παπαδόπουλο που από ψηλά θα είναι περήφανος, καθώς το πρώην στρατόπεδο και η αξιοποίησή του ήταν για τον ίδιο προτεραιότητα και πίεσε προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε η πόλη μας να αποτελέσει στο μέλλον πρότυπο και καύχημα.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους υπαλλήλους του δήμου μας και τους εξωτερικούς συνεργάτες που αφιέρωσαν ατελείωτο χρόνο και κόπο για τις μελέτες, τους πολιτικούς τους προϊσταμένους και εκείνους τους δημοτικούς συμβούλους που στήριξαν την προσπάθεια μετά την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης στις 27 Οκτωβρίου του 2017 έως και σήμερα.

Στελέχη αυτής της Κυβέρνησης και της προηγούμενης που βοήθησαν να ξεπεράσουμε τους σκοπέλους της γραφειοκρατίας και το εκκρεμές των ευθυνών.

Να ευχαριστήσω την προηγούμενη κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα που υλοποίησε την παραχώρηση και τη σημερινή κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το έργο μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα που πίστεψε θερμά και στήριξε έμπρακτα την προσπάθειά μας, πετυχαίνοντας γενναία χρηματοδότηση και επιλύοντας σημαντικά εμπόδια που προέκυψαν.

Ευχαριστώ την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου για την εμπνευσμένη καθοδήγηση.

Θα σταθώ στην τεράστια βοήθεια του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κυρίου Βαρνάβα, από τις πρώτες μέρες της ανάληψης της διοίκησής μου, τον Σεπτέμβριο του 2014 και τη συμβολή του για να κερδίσουμε τη μάχη για την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου».

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ)

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στο χαιρετισμό του έκανε λόγο για ένα «όραμα δεκαετιών για τη δυτική Θεσσαλονίκη, το οποίο γίνεται πράξη και θα αποτελέσει πραγματικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης» και πρόσθεσε πως «η κυριότερη συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο σπουδαίο αυτό έργο για το περιβάλλον, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών, είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης των εργασιών με 20 εκατομμύρια ευρώ.»

Ο Περιφερειάρχης μίλησε για τη σταθερή δέσμευση της ΠΚΜ που όχι μόνο υποστήριξε από την πρώτη στιγμή το αίτημα των πολιτών, αλλά είναι και ο φορέας που εξασφάλισε τους πρώτους πόρους. Πρόσθεσε ότι υπήρξε δέσμευση για δέκα εκατομμύρια ευρώ αλλά τελικά εξασφαλίστηκε το διπλάσιο ποσό.

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ)

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική και ‘’ευλογημένη στιγμή’’ για ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο τη Δυτική, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη που κατανόησε την σημασία του έργου, αναφέρθηκε στο μουσειακό πλέγμα που θα αναπτυχθεί μέσα στο Μητροπολιτικό Πάρκο και απευθυνόμενος στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε την ανάγκη τήρησης της ενότητας.

Την  τελετή του Δήμου Παύλου Μελά τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο  Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, η Πρόεδρος Δ.Σ της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, οι πρώην Δήμαρχοι Σταυρούπολης Σάββας Σερασίδης και Πολίχνης Μιχάλης Ξανθόπουλος.

Η ανάδοχος κοινοπραξία εκπροσωπήθηκε από τους κυρίους Αθανάσιο Παπανικολάου, Γεώργιο Μαρκογιαννάκη και στελέχη των δύο εταιρειών.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο παρευρέθησαν η Πρόεδρος Ελένη Γεροκώστα, οι Αντιδήμαρχοι Χαρά Αμανατίδου, Μιχάλης Χριστοδούλου, Αναστασία Φραγκοπούλου, Άκης Αράπογλου, Σαράντης Καρβουνίδης, Σάκης Λαζαρίδης, Παντελής Νιγδέλης, Κωνσταντίνος Πάντσης, ο Εντεταλμένος Δημήτρης Αθάνατος, η Πρόεδρος της ΙΡΙΣ Μαρία Σαββίδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, Στέφανος Βάρφης, Κωνσταντίνος Στούπας, Γιώργος Λίλτσης, Παντελής Αργυρόπουλος, Κυριάκος Τσαταλμπασίδης, Κυριάκος Τσαγκαλίδης, Γιώργος Δεληγιάννης, ενώ παρέστησαν επίσης ο γενικός Γραμματέας του Δήμου Παύλου Μελά Κίμων Σαραφίδης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σταυρούπολης Χάρης Σαραφίδης, ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Παύλου Μελά Επαμεινώνδας Σέγκουλης, ο συγγραφέας και καθηγητής Σπύρος Λαζαρίδης, υπηρεσιακά στελέχη του δήμου Παύλου Μελά, ο αρχιτέκτονας Πρόδρομος Νικηφορίδης, μέλος της ομάδας μελέτης του έργου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε Κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά» και πλήθος δημοσιογράφων, εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης της πόλης μας.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα