Μουσείο Botero: Περιηγηθείτε διαδικτυακά στο μουσείο της Κολομβίας

Το μουσείο Botero, που βρίσκεται στην Μπογκοτά της Κολομβίας, ανοίγει τις πόρτες του για μία ψηφιακή περιήγηση του κοινού στους χώρους του.

Μέσω της Google Arts & Culture, δίνεται η δυνατότητα σε όσους θέλουν να επισκεφτούν το μουσείο και να θαυμάσουν ολόκληρη τη συλλογή με τα έργα τέχνης. Στο μουσείο Botero φιλοξενούνται 208 έργα τέχνης, όλα όσα δώρισε ο Fernando Botero το 2000 στην Banco de la República. Ο ίδιος ήταν ο δημιουργός των 123 εκ των έργων, ενώ τα υπόλοιπα 85 ήταν δημιουργήματα γνωστών διεθνών καλλιτεχνών, που κατείχε στην ιδιωτική του συλλογή.Με αυτές τις προσθήκες ιδρύθηκε το μουσείο. Το σπίτι, που μέχρι το 1955 φιλοξενούσε το έργο του αρχιεπίσκοπου ανακαινίστηκε και προσαρμόστηκε από την Banco de la República, προκειμένου να μετατραπεί σε μουσείο, υπό τις οδηγίες του Botero.

Όταν πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μουσείου, ο καλλιτέχνης δήλωσε: «Είναι τιμή μου, που αυτά τα έργα τέχνης ανήκουν στην πολιτιστική κληρονομιά της Κολομβίας σήμερα. Γνωρίζουμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες που επισκέπτονται το μουσείο έρχονται σε επαφή με τα πιο σημαντικά καλλιτεχνικά κομμάτια της εποχής μας, τα οποία μάς προσφέρουν τη δυνατότητα να συλλογιστούμε και να αντικρίσουμε έργα τέχνης από μεγάλους δασκάλους. Ακόμα, οι λάτρεις της ζωγραφικής και της γλυπτικής μπορούν να επισκεφθούν αυτό το ειρηνικό μέρος της ειρήνης, περπατώντας ήσυχα στις αίθουσες, επιτρέποντας έτσι στον εαυτό τους να ταξιδέψουν με καράβι τη σύγχρονη αισθητική».

Το μουσείο την περίοδο της λειτουργίας του συγκέντρωνε καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι είτε ήθελαν να θαυμάσουν τα έργα τέχνης, είτε να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στις δραστηριότητες, που προσφέρει.

Για να περιηγηθείτε διαδικτυακά στο μουσείο πατήστε εδώ.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα