Νάξος: Το αγαπημένο νησί των Βρετανών για καλοκαιρινές διακοπές

Μπορεί η ταξιδιωτική οδηγία του Μπόρις Τζόνσον να εμποδίζει τους Βρετανούς από το να επισκεφτούν με ευκολία στην Ελλάδα για τις διακοπές τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν επιθυμούν να κάνουν ηλιοθεραπεία στα ελληνικά νησιά.

Και μπορεί μέχρι πρότινος οι περισσότεροι Βρετανοί να επισκέπτονταν νησιά όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Κρήτη, ωστόσο, αυτό φαίνεται πως αλλάζει.

Πλέον στην κορυφή των τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα για τους Βρετανούς είναι η Νάξος, σύμφωνα με την Daily Telegraph. «Μόλις “πρασινίσει” η Ελλάδα για τους Βρετανούς, η Νάξος θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να βρεθεί στην κορυφή των επιλογών των Βρετανών ταξιδιωτών» αναφέρει το άρθρο «ύμνος» για το  νησί των Κυκλάδων. 

Στη Νάξο «η ηρεμία “δένει” αρμονικά με το ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον που επιφυλάσσει στον ταξιδιώτη πολλές συναρπαστικές εκπλήξεις. Η μακραίωνη ιστορία, ο πολιτισμός και η αστείρευτη μυθολογία της Νάξου είναι χωρίς αμφιβολία το απόλυτο συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού. Η σχέση των κατοίκων με τη γη και τα τοπικά προϊόντα που παράγουν, προσδίδουν αυθεντικότητα και μοναδικότητα στον προορισμό, ενώ τεκμηριώνουν απόλυτα για ποιο λόγο ο Θεός Διόνυσος συνάντησε και ερωτεύτηκε στη Νάξο την Αριάδνη, προσφέροντας στο νησί το θείο δώρο της γονιμότητας». 

Στο νησί της Νάξου αναφέρεται και το βρετανικό Reader’s Digest. Ο δημοσιογράφος που επισκέφτηκε τη Νάξο μετά από πρόσκληση του Δήμου, αποτυπώνει τον ενθουσιασμό του για την ποικιλομορφία των ενδιαφερόντων, την ασυναγώνιστη ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών και τη γαστρονομία, ενώ εστιάζει ιδιαίτερα στην άρρηκτη σύνδεση των αρχαίων μύθων με την εντυπωσιακή φύση του νησιού. Ως αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αναφέρει το όρος Ζας που αποτελεί την υψηλότερη κορυφή της Νάξου αλλά και των Κυκλάδων και στο οποίο σύμφωνα με τη μυθολογία, ένας αετός παρέδωσε στο Δία τον… δημοφιλή κεραυνό του.

«Με “πρωταγωνιστές” τη φύση, τη μυθολογία και τη γεύση, επαγγελματίες και Δήμος αναδεικνύουμε εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη να αφήσει πίσω του όλα όσα πέρασε το προηγούμενο διάστημα. Παρά τις δυσκολίες, δεν πρέπει να υποτιμούμε την πραγματική δίψα του κόσμου για ταξίδι. Οι κρατήσεις  από Ελλάδα και Ευρώπη έχουν ανοδική πορεία, ενώ είναι εμφανές πως και οι Βρετανοί επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Διαγωνισμός για το instagram: 2 Αντίτυπα του Βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»

Το BESTNEWS, οι Εκδόσεις 24 Γράμματα και ο συγγραφέας Άγις Ντούλιας, σας κάνουν δώρο μετά από κλήρωση, 2 αντίτυπα του βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα