Νέα επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο Ζεφύρι – Σε εφαρμογή, από το πρωί της Τρίτης 23 Μαρτίου 2021, συνολικό επιχειρησιακό σχέδιο καταπολέμησης της παραβατικότητας στο Δήμο Φυλής – Δήμος Φυλής

Μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από το Δημαρχείο του Ζεφυρίου, το πρωί της Τρίτης 23 Μαρτίου 2021.


Ο Υπουργός επανήλθε, όπως είχε δεσμευθεί, ακριβώς 20 μέρες μετά την προηγούμενη επίσκεψή του, κατά την οποία είχε ζητήσει, από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου μακράς διάρκειας, προκειμένου να εξαλειφθεί η παραβατικότητα στην περιοχή του Δήμου Φυλής.

Η σημερινή επίσκεψή του συνέπεσε με την πρώτη μέρα εφαρμογής του σχεδίου, το οποίο, όπως εξήγησαν στο Δήμαρχο Χρήστο Παππού, στον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μαυροειδάκο και στην Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ταξιαρχία Λαθουράκη οι αξιωματικοί που συνόδευαν τον Υπουργό, βασίζεται στη συνεργασία και στο συντονισμό όλων των αστυνομικών υπηρεσιών.

Βασική παράμετρος του σχεδίου είναι η αυξημένη καθημερινή αστυνομική δραστηριότητα σε όλη την εδαφική περιφέρεια του Δήμου Φυλής, από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, περιλαμβανομένων και των απόλυτα εξειδικευμένων, όπως των ΤΑΕ, των ΟΠΚΕ, της Δίωξης Ναρκωτικών, των ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ. Παράλληλα, σε καθημερινή βάση,  θα διεξάγονται εξειδικευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε διαφορετικά, κάθε φορά σημεία. Σημαντική παράμετρο αποτελεί το γεγονός ότι το συντονισμό όλων των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν διατεθεί θα έχει, καθημερινά, ανώτερος αξιωματικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.

Εκφράζοντας την πολιτική βούληση του Υπουργείου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι θα ενισχύσει τις αστυνομικές υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής κι ότι θα απαγορεύσει οποιαδήποτε μετακίνηση προσωπικού από το Δήμο, κάτι με το οποίο συμφώνησαν και οι παριστάμενοι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Κατέστησε, επίσης, σαφές ότι το σχέδιο θα έχει όση διάρκεια απαιτηθεί κι ότι τα αποτελέσματά του θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση. «Οι αστυνομικές υπηρεσίες θα βρίσκονται, καθημερινά, στην περιοχή μέχρι να μπορέσουν να αναπνεύσουν οι κάτοικοι. Θα διαρκέσει μέχρι να φέρει τα αποτελέσματα που προσδοκούμε», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η πρώτη συνάντηση αξιολόγησης μεταξύ Αστυνομίας και Δήμου θα γίνει στα μέσα Απριλίου κι ότι ο ίδιος θα επανέλθει στο Ζεφύρι πριν το Πάσχα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ευχαρίστησε τον Υπουργό και τους αξιωματικούς και τόνισε ότι η συνεργασία του Δήμου είναι δεδομένη. «Προχωράτε και είμαστε δίπλα σας για να βοηθήσουμε, όλοι μαζί, τον κόσμο της περιοχής», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Φυλής.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα