Ξεκινά σήμερα η πρώτη φάση καταβολής του επιδόματος θέρμανσης – OTA VOICE

Ξεκινά  σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου  η πληρωμή της πρώτης φάσης του επιδόματος θέρμανσης για το 2020-2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή θα αφορά σε αγορές που έγιναν έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το επίδομα τα εξής:

-Το ύψος του επιδόματος θα καθορίζεται στο ποσό των 220 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό, στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία.

-Το ποσό αυτό πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή επιδότησης του Ταχυδρομικού Κώδικα ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία και προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

-Το ποσό του επιδόματος που λάβουν οι δικαιούχοι θα κυμαίνεται από 80 ευρώ έως και τα 650 ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι τα μικρότερα ποσά επιδόματος αναμένεται να λάβουν οι δικαιούχοι που έχουν την κύρια κατοικία τους σε παραθαλάσσιους οικισμούς της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα .

Το ανώτερο όριο των 650 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία θεωρείται «όνειρο θερινής νυκτός», μιας και είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει έστω και ελάχιστος αριθμός δικαιούχων. Είναι χαρακτηριστικό πως σε περιοχές όπως η Φλώρινα , με παρατεταμένο χειμώνα και θερμοκρασίες «πολικές» το επίδομα για μια οικογένεια με δυο παιδιά ανέρχεται στα 310 ευρώ περίπου.

Σημειώνεται ότι η επόμενη φάση της πληρωμής του επιδόματος θα γίνει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 και θα αφορά σε αγορές που θα γίνουν έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα